Νέες αποκαλύψεις για το παράλληλο νόμισμα Βαρουφάκη

Νέα στοιχεία για τα σχέδια του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα έφερε στο φως ο τότε σύμβουλος του και νυν σύμβουλος του Ευκλείδη Τσακαλώτου, Γκλεν Κιμ, μιλώντας σε εκδήλωση του κόμματος του Ιταλού Μπέπε Γκρίλο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή ο Γκλεν αποκάλυψε ότι η εφαρμογή του σχεδίου θα ξεκινούσε από τους δημόσιους υπαλλήλους, οι οποίοι θα πληρώνονταν το 10% των μισθών τους με κουπόνια, τα οποία θα χρησίμευαν αποκλειστικά για εξόφληση πληρωμών στην ΔΟΥ. Εάν το σύστημα προχωρούσε με επιτυχία, στόχος ήταν να επεκταθεί και σε άλλους τομείς.

Το νόμισμα, σύμφωνα με τον Γκλεν, θα είχε τη μορφή κουπονιού, ίσως σαν αυτά που μοιράζουν οι εφημερίδες, αλλά για να τεθεί σε κυκλοφορία έπρεπε να περάσει το «τεστ του οκτάχρονου» να είναι δηλαδή κατανοητό από ένα παιδί ηλικίας οκτώ ετών. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκε ο γιος του Κιμ, ο οποίος απεφάνθη ότι το νέο …νόμισμα θα έπρεπε να μοιάζει και να μυρίζει σαν χρήματα.

Το σχέδιο Βαρουφάκη έχει απασχολήσει και άλλες φορές τα Μέσα Ενημέρωσης, όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα το νέο στοιχείο είναι ότι λίγο έλειψε να εφαρμοστεί, αφού όπως αποκαλύπτει ο Γκλεν Κιμ, είχε συζητηθεί με τραπεζίτες και θα μπορούσε να υλοποιηθεί αν υπήρχε χρόνος.

ΝΔ: Επιβάλλεται η εξεταστική μετά και τις νέες αποκαλύψεις

Η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της κάνει λόγο για δικαίωση και τονίζει ότι είναι επιβεβλημένη η εξεταστική επιτροπή για το θέμα.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

«Δύο χρόνια μετά το αχρείαστο δημοψήφισμα, ο κ. Γκλεν Κιμ – σύμβουλος τότε του κ. Βαρουφάκη και σήμερα του κ. Τσακαλώτου – αποκαλύπτει νέα στοιχεία για τα σχέδια κυκλοφορίας “κουπονιών”, αντί του ευρώ.

Δίνει έτσι νέες διαστάσεις στο έγκλημα που μεθόδευε η Κυβέρνηση Τσίπρα – Καμμένου.

Δικαιώνεται, έτσι, άλλη μια φορά, η θέση της Νέας Δημοκρατίας ότι είναι απόλυτα επιβεβλημένη η σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την πλήρη διερεύνηση του εγκλήματος, που στοίχισε πολλά δισεκατομμύρια πρόσθετης λιτότητας για τους πολίτες.

Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα αυτό θα γίνει, όσο και αν δεν τη θέλουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ.

Οι Έλληνες απαιτούν να μάθουν την αλήθεια. Και θα τη μάθουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα