Νίκησε, αλλά τελείωσε!

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε τουλάχιστον «συγκεκριμένη» στο παιχνίδι της Λάρισας κόντρα στην ΑΕΛ. Με ένα συγκεκριμένο σύστημα το οποίο οι παίκτες προσπάθησαν να εφαρμόσουν και με έναν προπονητή ο οποίος τόλμησε, έστω, να κάνει κάτι διαφορετικό και να πείσει τους ποδοσφαιριστές του – αν και φευγάτος – να το ακολουθήσουν.

Το 4-1-4-1 του Τιμούρ Κετσπάγια αιφνιδίασε στην αρχή τον Άγγελο Αναστασιάδη ο οποίος δεν περίμενε τέσσερις παίκτες στην ίδια ευθεία να κινούνται πίσω από τον Αραβίδη. Το 1-0 μπήκε επειδή Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας και Πλατέλλας κινήθηκαν στο ίδιο περίπου μήκος του γηπέδου. Για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα μία τακτική σκέψη του Κετσπάγια και μία αντιμετώπιση των αγωνιστικών προβλημάτων πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Αλλά μέχρι εκεί! Παρά τη νίκη της ομάδας του, δεν παρουσιάστηκε στο χορτάρι κάποια δουλειά. Οι παίκτες ήταν μεν παθιασμένοι – και κράτησαν το «διπλό» – αλλά όχι όσο άνετοι θα έπρεπε μετά το γρήγορό τους γκολ.

Η αλήθεια είναι, βέβαια, πως δεν υπήρχαν και πολλές πιθανότητες παραμονής του Τιμούρ Κετσπάγια ακόμη κι αν η ΑΕΚ κυριαρχούσε στη Λάρισα. Πλέον η αγωνία έχει να κάνει με το πότε θα ανακοινωθεί η λύση της συνεργασίας, με ποιους όρους, τι ώρα θα πάει στην Κύπρο για να αναλάβει την Ανόρθωση και φυσικά ποιος θα είναι ο αντικαταστάτης του που «καίει» τον κόσμο της ΑΕΚ.

Πρέπει να σημειωθεί πως στη Λάρισα αγωνίστηκαν οκτώ Έλληνες ποδοσφαιριστές (Ανέστης, Κολοβέτσιος, Μπακάκης, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αραβίδης) και αυτό λέει πολλά για τη δομή της ομάδας και για το πόσο σημασία έχει ο νέος προπονητής όχι μόνο να γνωρίζει από πρωταθλητισμό, αλλά μπορεί να διαχειριστεί την ευαισθησία που αποπνέει αυτή τη στιγμή το εξαιρετικό, αλλά αγωνιστικά… ανοργάνωτο ρόστερ της ΑΕΚ.

Με τον Πανιώνιο το ερχόμενο Σάββατο για την όγδοη (αλλά κατ’ ουσία έκτη) αγωνιστική θα λείψουν οι τιμωρημένοι Πατίτο, Χριστοδουλόπουλος, Γκάλο, οι τραυματίες Λέσκοτ και Βάργκας, ενώ ο Σιμόες και ο Αλμέιδα προφανέστατα δεν είναι ακόμη σε επιθυμητό επίπεδο απόδοσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα