Ναυμαχία στον Πειραιά

Η μάχη των μαχών στις αυτοδιοικητικές εκλογές δεν θα δοθεί στην περιφέρεια Αττικής, όπως ορισμένοι θεωρούν, αλλά στον Πειραιά. Γιατί εκεί παίζεται το πολιτικό μέλλον τού νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου, ο οποίος στις προηγούμενες εκλογές είχε παραιτηθεί από βουλευτής για να κερδίσει το στοίχημα της εκλογής, ενώ σήμερα δηλώνει –σε ακόμα μία κίνηση εντυπωσιασμού– ότι τέλος του μήνα καταθέτει και την κομματική του ταυτότητα.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Παπανδρέου

Βασικός αντίπαλός του ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής μεν του ΣΥΡΙΖΑ αλλά παλιός γνώριμος στην πόλη, γνώστης της αυτοδιοίκησης και με πολύ καλή διεισδυτικότητα σε όλες τις πολιτικές ομάδες.

Άγνωστο παραμένει αν τελικά θα διεκδικήσει τον δήμο ο Τάκης Μελάς από τους ΑΝΕΛ, όπου κονταροχτυπιέται επί της ουσίας με τον γιο του, πρώην αντιδήμαρχο του Μιχαλολιάκου, ο οποίος επίσης έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Πονοκέφαλος ο Αντώνης Καλογερόγιαννης (προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ), ο οποίος έχει ήδη ανακοινώσει την υποψηφιότητά του. Μάλιστα, το παρελθόν του στις παρατάξεις τής Ν.Δ. τού δίνουν ένα σημαντικό προβάδισμα, αν και συνολικά όλα συνηγορούν στο ότι θα κινηθεί χαμηλά.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος είναι ο Σήφης Βουράκης, της γνωστής οικογενείας και παλιός γνώριμος στην τοπική κοινωνία. Για μια ακόμα φορά διεκδικεί τον δήμο για λογαριασμό του ΚΚΕ η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφιο έχει και η ΧΑ τον βουλευτή της Νίκο Κουζηλό, ενώ μετά από έντονες εσωκομματικές διαπραγματεύσεις για τη ΔΗΜΑΡ υποψήφιος είναι ο Ηλίας Τζανετουλάκος.

Επικοινωνιακή επίθεση

Στην προσπάθειά του να κερδίσει πόντους, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος έχει εξαπολύσει επικοινωνιακή επίθεση με αποκορύφωμα το… ρολόι του Πειραιά. Φυσικά, οι πολιτικοί του αντίπαλοι τον κατηγορούν ότι χρησιμοποιεί τα δημοτικά ταμεία για να παίξει πολιτικά παιχνίδια αδιαφορώντας για την ουσία των πραγμάτων. Στα κατά του οι μονοδρομήσεις στην πόλη που έγιναν για να φτάσει ως εκεί το τραμ, το οποίο όμως στο παρελθόν δεν το ήθελε!

Ειδικά για την εκδήλωση που έκανε για το ρολόι που θα ξαναχτίσει, όπως προκύπτει από επίσημο έγγραφο που έχει αναρτηθεί στη «Διαύγεια» κόστισε 8.562 ευρώ! Σε αυτή την εκδήλωση μάλιστα ο δήμαρχος εξήγγειλε τη δημιουργία της… Ακαδημίας Πειραιώς!

Φυσικά, ο Βασίλης Μιχαλολιάκος δεν στηρίζεται μόνο στην επικοινωνιακή τακτική αλλά και στους Μανιάτες της πόλης, οι οποίοι όπως είναι γνωστό ανεβάζουν και κατεβάζουν δημάρχους. Στον Ολυμπιακό δεν έχει καμία τύχη να στηριχθεί. Προβληματισμός επικρατεί και για τη στάση που θα κρατήσουν οι «γαλάζιοι» βουλευτές και πολιτευτές, μιας και ο δήμαρχος δεν διατηρεί και τις καλύτερες σχέσεις με αυτούς ήδη από τα χρόνια που ήταν βουλευτής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει και μια πιθανή αποτίμηση της τετραετίας του. Οι κακές γλώσσες λένε πως έργο δεν έχει να επιδείξει, καθώς ακόμα και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά είχε ήδη δρομολογηθεί.

Προετοιμασία στον ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα, στο Λιμάνι της Αγωνίας του οποίου θα ηγηθεί ο Θοδωρής Δρίτσας επικρατεί εσωστρέφεια προετοιμασίας. Μόλις τις τελευταίες ημέρες άρχισε να παίρνει μπροστά το σύστημα, καθώς προτεραιότητα είχαν τα διαδικαστικά. Αυτό έχει γίνει αντιληπτό και στην τοπική κοινωνία, με πολλούς πολίτες να κατηγορούν τον συνδυασμό πως δεν έχει την απαραίτητη δράση. Από τον συνδυασμό πάλι έχουν θέσει ως αφετηρία την ερχόμενη Δευτέρα, οπότε και αναμένεται να είναι έτοιμοι για εξόρμηση στην πόλη.

Πρόβλημα, ειδικά μετά την παραίτηση Δούρου, είναι η βουλευτική ιδιότητα του υποψηφίου. Βέβαια από το περιβάλλον ξεκαθαρίζουν πως η παραίτηση θα ήταν μόνο επικοινωνιακού χαρακτήρα και δεν θα υπηρετούσε καμία άλλη σκοπιμότητα. Θυμίζουν μάλιστα ότι ο Θ. Δρίτσας οικειοθελώς είχε αποσυρθεί από την αυτοδιοικητική πολιτική σκηνή πριν γίνει βουλευτής. «Το αίτημα της παραίτησης έρχεται κυρίως από τον νυν δήμαρχο και εξυπηρετεί τις δικές του ανάγκες», ξεκαθαρίζουν.

Πονοκέφαλος η ΔΗΜΑΡ

Μέσα από επεισοδιακές διαδικασίες εν τέλει η Μαρία Ρεπούση δεν θα είναι η υποψήφια της ΔΗΜΑΡ για τον Πειραιά. Το αντίθετο θα ήταν και οξύμωρο, καθώς η βουλευτής επί σειρά ετών ήταν μέλος του Λιμανιού της Αγωνίας και μάλιστα συμμετείχε στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Μια πιθανή υποψηφιότητά της θα την έφερνε απέναντι από τον Θοδωρή Δρίτσα με τον οποίο αυτοδιοικητικά είχαν περπατήσει μαζί.

Μάλιστα, το κοινό τους παρελθόν προκάλεσε σεναριολογία, με κάποιους να βλέπουν συμφωνία Δρίτσα – Ρεπούση, έτσι ώστε στον δεύτερο γύρο εκείνη να στηρίζει τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ. Τα σενάρια αυτά διαψεύδονται και από τις δύο πλευρές, ενώ το πολιτικό παρελθόν του Θοδωρή Δρίτσα δείχνει πως δεν είχαν βάση.

Από την άλλη, η Μαρία Ρεπούση φαίνεται πως παραμένει δυνατά στο παιχνίδι καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υποψήφιος του κόμματος Ηλίας Τζανετουλάκος προέρχεται από το περιβάλλον της! Ο άγνωστος για τους πολλούς 33χρονος είναι ανιψιός του βετεράνου τερματοφύλακα του Ολυμπιακού και της Παναχαϊκής Γ. Τζανετουλάκου, δραστηριοποιείται στον χώρο της ενοικίασης σκαφών αναψυχής και δεν έχει ποτέ στο παρελθόν εκτεθεί ως υποψήφιος σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο!

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα