Ξάνθη για… Τσάμπιονς Λιγκ (0-1)!

Όπως τελείωσε το 2016 μπήκε στο 2017 η Ξάνθη, περνώντας νικηφόρα από το «Καυταντζόγλειο», όπου επιβλήθηκε 1-0 του ουραγού Ηρακλή.

Η ήττα κράτησε τους Θεσσαλονικείς στην επικίνδυνη ζώνη και η «θηλιά» του υποβιβασμού παραμένει στενά γύρω από τον λαιμό τους.

Στα πρώτα 20 λεπτά του αγώνα «κυριάρχησε» η δύναμη. Εγιναν αρκετά εκατέρωθεν σκληρά μαρκαρίσματα και η μόνη αξιοσημείωτη φάση αλλά και τελική του αγώνα ήταν μία σέντρα-σουτ του Περόνε στο 10′. Κάπου εκεί όμως όλα άλλαξαν. Σε εκείνο το λεπτό καταλογίστηκε σωστά πέναλτι σε ανατροπή του Βασιλακάκη από τον Χουάντερσον, αλλά ο πορτιέρο του Γηραιού απέκρουσε την κακή ομολογουμένως εκτέλεση του Γιουνές.

Αυτό ήταν το πέμπτο εν ελλάδι stop του Βραζιλιάνου πορτιέρο από την άσπρη βούλα και ξαφνικά ο αγώνας έγινε… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω, η η Ξάνθη για πρώτη φορά μετά από πολλά παιχνίδια της είχε την  μπάλα περισσότερο στα πόδια της (η ανάπαυλα την βρήκε με 60% κατοχή), «κέρδισε» τον άξονα, όμως ο Ηρακλής ήταν… φαρμάκι στις αντεπιθέσεις και μάλιστα δύο φορές με τον  Λεοζίνιο (23′, 29′) άγγιξε το γκολ. Το «τρικ» με τον Περόνε να τραβιέται στα άκρα καθώς ο Φλίσκας τον ακολουθούσε, δημιουργούσε κενούς χώρους και ο Γηραιός απειλούσε.

Το δεύτερο μισό ξεκίνησε σε ανάλογο τέμπο και με τους γηπεδούχους να μπαίνουν «φουριόζοι». Πατούσαν στα καρέ του Ζίβκοβιτς, «κέρδιζαν» πολλές εναέριες μονομαχίες σε στημένες μπάλες, αλλά… υπολόγιζαν χωρίς τον Γιουνές.

Ο Τυνήσιος στο 58′ πήρε το… αίμα του πίσω για το χαμένο πέναλτι του πρώτου ημιχρόνου και μετά από ωραίο «στρώσιμο» της μπάλας από τον Τριάδη, την έστειλε στα δίχτυα του Χουάντερσον. Και επιβεβαίωσε στο ακέραιο την στατιστική υπηρεσία. Μέχρι και την τρέχουσα αγωνιστική η Ξάνθη πετύχαινε ένα γκολ κάθε 5,1 τελικές, επίδοση που την έφερνε στην κορυφή της λίστας με τις πιο εύστοχες ομάδες της Σούπερ Λιγκ. Ο 27χρονος φορ σκόραρε στην πέμπτη σημερινή τελική της ομάδας του.

Στο τελευταίο μισάωρο η αναμέτρηση «άναψε». Δεν είχε πολλές φάσεις, αλλά διέθετε ρυθμό και ένταση. Ο Ηρακλής «γύρισε» το σύστημα σε 4-4-2, προσπάθησε να πιέσει, έφτανε μέχρι την περιοχή των φιλοξενουμένων, οι οποίοι όμως αμύνονταν σωστά και δεν δέχονταν φάσεις. Μάλιστα μετά από την αποβολή του Περόνε, διαχειρίστηκαν ακόμη πιο εύκολα τον αγώνα και κράτησαν το «τρίποντο».

ΗΡΑΚΛΗΣ: Χουάντερσον, Μπαρτολίνι, Ρούσος, Ζιάμπαρης, Κούρος, Στάμου, Ιντζόγλου (88′ Κυνηγόπουλος), Πασάς (70′ Λουκίνας), Μοντέιρο, Λεζόνιο, Περόνε.

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Καρασαλίδης, Γουάλας, Φλίσκας, Καμαρά (84′ Οκάν), Ντε Λούκας (72′ Σολτάνι), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Τριάδης, Γιουνές (88′ Ράνος).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα