“Οι αστοχίες Τσίπρα δημιουργούν νέα δεδομένα”

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί τα μεγαλοστελέχη του ΠΑΣΟΚ για να προλάβουν την ηγεσία του κόμματος στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Βέβαια η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ζήτησε επίσημα την παραίτηση Μουζάλα που αποκάλεσε την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.

Έτσι μετά την επερώτηση που κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον πρωθυπουργό ζητώντας ενημέρωση για το μεταναστευτικό, ακολούθησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ζήτησε έκτακτη ενημέρωση της Βουλής από τον υπουργό Εξωτερικών για τις εξελίξεις στις διεθνείς σχέσεις της χώρας μας υπό τη σκιά του προσφυγικού και τις συζητήσεις ΕΕ-Ελλάδας-Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, ο κ. Λοβέρδος εγγράφως απευθύνεται στον Πρόεδρο της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, και ζητεί να συνεδριάσει η εν λόγω  Επιτροπή προκειμένου να προβεί ο υπουργός Εξωτερικών στην αναγκαία ενημέρωση.
«Το μεταναστευτικό-προσφυγικό, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας, αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις που «διανθίστηκαν» και πάλι με τις αστοχίες του πρωθυπουργού, συγκροτούν πολιτικές εξελίξεις που αφορούν την ευρωπαϊκή αλλά και στη γενικότερη εξωτερική πολιτική της χώρας, και απαιτούν πλήρη και σε βάθος ενημέρωση της Εθνικής Αντιπροσωπείας», σημειώνει ο κ. Λοβέρδος στην επιστολή του προς τον κ. Δουζίνα, και προσθέτει: «Εκ μέρους της Δημ. Συμπαράταξης σας παρακαλώ να ζητήσετε από τον υπουργό Εξωτερικών να προσέλθει στην διαρκή επιτροπή εξωτερικών της Βουλής, προκειμένου να παράσχει την απαραίτητη ενημέρωση».

Απώλεια ελέγχου

Για απώλεια κάθε ελέγχου στο προσφυγικό εγκαλεί την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.

Με αφορμή τα γεγονότα της Ειδομένης, σημειώνει πως «η τα Σκόπια και ο τραγικός απολογισμός με τον πνιγμό τριών ανθρώπων, αποκαλύπτει ότι η Κυβέρνηση έχει χάσει παντελώς τον έλεγχο»

Η Φώφη Γεννηματά διερωτάται «ποιοι επιτέλους παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια με τους πρόσφυγες στα σύνορα;» και προσθέτει: «Μιλάμε για τυχοδιωκτική – εγκληματική δράση με θύματα κατατρεγμένους ανθρώπους, που δημιουργεί νέα προβλήματα στη χώρα.

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη συνεχιζόμενη απουσία της Κυβέρνησης».  Τέλος επισημαίνει πως η Ειδομένη πρέπει να εκκενωθεί άμεσα και οι πρόσφυγες να προστατευθούν όπως αρμόζει σε ένα ευρωπαϊκό και πολιτισμένο κράτος».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα