Οι επαφές στο Μιλάνο φέρνουν μεγάλες μεταγραφές

Μιλάνο… Η πρωτεύουσα του ιταλικού βορρά. Μια πόλη με πολύ πλούσιους ανθρώπους, πανάκριβη, εντυπωσιακή. Αποτελεί την έδρα της μόδας. Όλες οι τάσεις στο παπούτσι και στο ρούχο, ιδιαίτερα όμως στο πρώτο, ξεκινούν από εκεί. Ότι λανσάρει το Μιλάνο, εξαπλώνεται αυτόματα σε όλον τον κόσμο.

Ωστόσο, το «Μεδιόλανο», όπως ονομαζόταν σε παλιότερες εποχές, αποτελεί τη βάση των μεγάλων μάνατζερ ποδοσφαίρου και όχι μόνο. Κάθε μεγάλη μεταγραφή που πραγματοποιείται στον πλανήτη, έχει «φιλτραριστεί» από τα λόμπι των μεγάλων ξενοδοχείων του Μιλάνου, όπου συγκεντρώνονται κάθε λογής ατζέντηδες, «μοιράζοντας την πίτα».

Ως εκ τούτου, το ταξίδι του Λούμπος Μίχελς στο Μιλάνο δεν ήταν τυχαίο. Κάθε άλλο. Ο πρόεδρος του «Δικέφαλου του Βορρά» ήρθε σε επαφή με κορυφαίους μάνατζερ, προκειμένου να δρομολογήσει κινήσεις πρώτης γραμμής, με λογικό κόστος, όπως έχει δώσει εντολή ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Σλοβάκος συναντήθηκε και με ποδοσφαιριστές, ώστε να μιλήσει απευθείας μαζί τους και να διαπιστώσει αν υπάρχει πρόσφορο έδαφος, όσο και με προπονητές, καθώς η ομάδα δεν έχει κλείσει ακόμα το συγκεκριμένο θέμα.

Στην παρούσα φάση βέβαια, αυτό που προέχει για τον «Δικέφαλο του Βορρά» είναι να κλείσει το θέμα του προπονητή. Ο Λούμπος Μίχελς έχει καταθέσει πολλές προτάσεις σε παίκτες και περιμένει να δει ποια περίπτωση θα προχωρήσει, αλλά και ποιοι σε πρώτη φάση συμφωνούν με τα χρήματα που δίνει ο ΠΑΟΚ, ωστόσο αυτή η ιστορία θα πάει λίγο πίσω, καθώς οι μεταγραφές θα πρέπει να τύχουν και της ανάλογης έγκρισης από τον νέο κόουτς. Η προεργασία, ωστόσο, έχει γίνει και έχει δημιουργηθεί ένας φάκελος για κάθε περίπτωση, ώστε η ομάδα να είναι έτοιμη.

Ο φερνάντο Σάντος και η σκέψη για Ίβιτς

Το θέμα του προπονητή, πάντως, δεν έχει βρει τη λύση του και αυτό γιατί ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για την περίπτωση του Φερνάντο Σάντος. Ο Πορτογάλος δεν έχει αποφασίσει το τι μέλλει γενέσθαι. Μπροστά του έχει ένα Euro, στο οποίο πρέπει να παρουσιάσει κάτι αξιόλογο με την Εθνική Πορτογαλίας. Ωστόσο και ο ίδιος αναγνωρίζει πως δεν μπορεί να περιμένει μέχρι τα μέσα Ιουλίου για να πάρει τις αποφάσεις του. Ως εκ τούτου, το θέμα του θα τελειώσει οριστικά, είτε θετικά είτε αρνητικά, το αμέσως επόμενο διάστημα και οπωσδήποτε μέχρι τα τέλη Μαΐου.

Μέχρι τότε, θα έχει δείξει ικανό δείγμα γραφής και ο Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος ξεκίνησε πολύ καλά τα play off κόντρα στην ΑΕΚ. Από τις επιδόσεις και την εικόνα της ομάδας στα επόμενα παιχνίδια, θα κριθούν και οι πιθανότητες να παραμείνει στον πάγκο ο Ίβιτς. Ως σκέψη υπάρχει ήδη, αλλά τίποτα δεν έχει αποφασιστεί.

ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟ… ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ Ο «ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ»

Στο Champions League με… Ρανιέρι ή… Βενγκέρ ο Λούκας Πέρεθ

Ο Λούκας Πέρεθ θα αγωνιστεί στο επόμενο Champions League υπό τις οδηγίες του Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ο πρώην Ισπανός μέσος του ΠΑΟΚ βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του στην πρωταθλήτρια Λέστερ, την ίδια στιγμή που στο κόλπο της διεκδίκησής του έχει μπει και η Άρσεναλ, καθώς ο Αρσέν Βενγκέρ έχει ενθουσιαστεί με τις επιδόσεις του Ισπανού μέσου.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο παίκτης αποτελεί προσωπική επιλογή του Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος θέλει να πλαισιώσει τον Τζέιμι Βάρντι με έναν παίκτη της ποιότητας του Λούκας.

Αναφορικά με τα ποσά που θα δώσει η Λέστερ στη Λα Κορούνια, αναφέρεται πως ο Λούκας Πέρεθ θα σπάσει το ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία του συλλόγου, που κατέχει ο Κροάτης Αντρέι Κράμαριτς, ο οποίος κόστισε 9 εκατομμύρια λίρες!

Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΠΑΟΚ έχει βάλει ποσοστό μεταπώλησης για τον 28χρονο που φτάνει το 30%, ενώ ο Λούκας έχει ρήτρα αποδέσμευσης 20 εκατομμύρια ευρώ.

Δρομολογείται η μεταγραφή του Μακ

Στο μεταγραφικό στόχαστρο αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων βρίσκεται ο Σλοβάκος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Ρόμπερτ Μακ, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν, παρ’ ότι η ομάδα του περιορίστηκε στη μετριότητα.

Το συμβόλαιο του διεθνούς άσου λήγει το καλοκαίρι του 2017 και ο ίδιος δεν φέρεται διατεθειμένος να το ανανεώσει. Στόχος του, όπως έχει δηλώσει, είναι να αγωνιστεί σε ένα ανώτερο –από το ελληνικό– πρωτάθλημα, καθώς οι φιλοδοξίες του φτάνουν αρκετά ψηλά.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των play off, η διοίκηση θα καλέσει τον παίκτη, ώστε να διαπιστώσει τις προθέσεις του. Εφόσον και τότε εκφράσει την επιθυμία να αλλάξει περιβάλλον, ο ΠΑΟΚ δεν θα σταθεί εμπόδιο, αρκεί βέβαια να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα