“Οι πολίτες δεν θέλουν μερεμέτια και πανωσηκώματα”

Στις επικείμενες εκλογές στην Κεντροαριστερά για την εκλογή νέου αρχηγού, αναφέρθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στην εφημερίδα “Έθνος”. Ο εκ των διεκδικητών για την ηγεσία του νέου φορέα  έστειλε τα δικά του μηνύματα, τόσο προς τους άλλους υποψηφίους όσο και στους πολίτες που θα πάνε να ψηφίσουν ενώ δεσμεύεται δημοσίως για την επόμενη μέρα της εκλογής νέου αρχηγού.

“Οι πολίτες θέλουν έναν εντελώς νέο φορέα. Και στα συμβολικά και στα σημαντικά. Και στο όνομα και στις λύσεις για την πατρίδα. Δεν θέλουν μερεμέτια και πανωσηκώματα» επιμένει ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Εγώ ποτέ δεν κάνω άλλα από αυτά που λέω και έχω δεσμευτεί”

Ερωτηθείς σε συνέντευξή στο Εθνος στην περίπτωση που δεν εκλεγεί αν θα σεβαστεί το αποτέλεσμα και πόσο σίγουρος είναι ότι το ίδιο θα κάνουν και οι συνυποψήφιοί σας απαντά: « Σίγουρος μπορεί να είναι κανείς μόνο για τον εαυτό του. Και εγώ ποτέ δεν κάνω άλλα από αυτά που λέω και έχω δεσμευτεί.

Αλλά όλοι οι υποψήφιοι πιστεύω ότι θα σεβαστούν το αποτέλεσμα. Άλλωστε ποιος θα τολμήσει να διασπάσει τον νέο φορέα αν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες έχουν δώσει στο νέο αρχηγό το πράσινο φως;

Τι είπε για την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως ψηφοφορία

Ο Σταύρος Θεοδωράκης σημείωσε για το θέμα της ηλεκτρονικής εξ αποστάσεως ψηφοφορίας ότι η πρόταση που απέστειλε όχι μόνο διευρύνει την εκλογική βάση αλλά «δεν απαιτεί πρόσθετες δαπάνες, ούτε επηρεάζει έστω και για μία μέρα το χρονοδιάγραμμα, και όπως είπε και ο καθηγητής Αλιβιζάτος, πρόκειται για μια τεκμηριωμένη και εφαρμόσιμη πρόταση».

Ως προς το γιατί δεν φαίνεται να γίνεται αποδεκτή η πρότασή του απ’ όλους είπε χαρακτηριστικά: «Γιατί κάποιοι από τους υποψήφιους αρχηγούς – όχι οι περισσότεροι – δειλιάζουν. Φοβούνται να ανοιχθούν στην κοινωνία. Προτιμούν λίγους και δικούς τους παρά πολλούς και ανεξάρτητους».

Απαντώντας στις κατηγορίες μερικών ότι επικεντρώνεται η συζήτηση σε διαδικαστικά ζητήματα ήταν ξεκάθαρος. Όπως είπε: «Η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι διαδικαστικό ζήτημα. Πριν 60 χρόνια ψήφισαν για πρώτη φορά οι γυναίκες, μετά από συνεχείς αναβολές, με τους άντρες βουλευτές να έχουν συνεχώς ενστάσεις επί της διαδικασίας. Ε, δεν ήταν διαδικασία. Ήταν πολιτική ουσία. Αυτό συμβαίνει και σήμερα».

Τέλος, αναφερόμενος στην έλλειψη συνεννόησης με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ υπογράμμισε ότι: «τη συνεννόηση την επιζητούμε, αλλά αυτό απαιτεί ένα μίνιμουμ σοβαρότητας από όλες τις πλευρές. Όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σιγοντάρουν αυτούς που ξαφνικά βρήκαν αρχαία κάτω από διαδρόμους προσγείωσης, αφήνουν στο έλεος των χουλιγκάνων τα πανεπιστήμια και θέλουν να απαγορεύσουν το taxibeat, τότε πώς μπορούμε να συνεννοηθούμε;»

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα