«Οξυγόνο» για τη ΣΕΚΑΠ

Προσωρινό “οξυγόνο” για τη ΣΕΚΑΠ του Ιβάν Σαββίδη αφού το Πρωτοδικείο Κομοτηνής αποφάσισε την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης του προστίμου ύψους 38,2 εκατ. ευρώ.Οι εργαζόμενοι επιστρέφουν στην εργασία τους, ενώ στις 17 Ιανουαρίου θα εκδοθεί η οριστική απόφαση.

΄Η άλλοτε κραταιά συνεταιριστική καπνοβιομηχανία της Ξάνθης πήρε παράταση ζωής μέχρι να εκδικασθεί στο Συμβούλιο της Επικρατείας η προσφυγή της για το πρόστιμο.

Αν είχε απορριφθεί η αίτηση αναστολής, τότε υπήρχε κίνδυνος για «ξαφνικό θάνατο» αφού το τελωνείο Ξάνθης θα πάψει να δέχεται τις εγγυητικές της και θα ζητήσει την άμεση καταβολή του προστίμου.

“Κερδίσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο”

Εκπρόσωποι των εργαζομένων σχολιάζοντας την απόφαση είπαν ότι κερδίσαμε μια μάχη αλλά όχι και τον πόλεμο, με τους εργαζόμενους να μπορούν να επιστρέψουν στη δουλεία τους αναμένοντας την οριστική απόφαση στις 17 Ιανουαρίου.

Νωρίτερα και συγκεκριμένη την Πέμπτη, η διοίκηση της ΣΕΚΑΠ είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της να προχωρήσει σε παύση πληρωμών «εφόσον δεν αποκατασταθεί άμεσα η επαπειλούμενη αδυναμία λειτουργίας – πληρωμών της εταιρείας»

Στην ίδια συνεδρίαση του ΔΣ αποφασίστηκε η ανάθεση σε δικηγορικό γραφείο όλων των σχετικών θεμάτων με τη διαδικασία της πτώχευσης καθώς και ο ορισμός νέου γενικού διευθυντή της εταιρείας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα