«Οργίζομαι όταν στην Ελλάδα Γερμανοί πολιτικοί υβρίζονται ως ναζιστές»

Την έντονη δυσφορία του για το φαινόμενο να χαρακτηρίζονται οι Γερμανοί πολιτικοί ως «ναζί» στην Ελλάδα, εξέφρασε ο Γκίντο Βεστερβέλε.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα «Rheinische Post» και όταν ρωτήθηκε πώς αισθάνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, επισήμανε: «Οργίζομαι, όπως και η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών».

Παράλληλα, μίλησε και για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκτίμησε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία ουσιαστική εξέλιξη την προσεχή τετραετία. Εντούτοις, σημείωσε ότι υπάρχουν κεφάλαια που αφορούν ζητήματα κράτους δικαίου και θεμελιώδη δικαιώματα και τα οποία πρέπει να συζητηθούν, ενώ αναφέρθηκε και στο βέτο που έχουν προβάλει η Ελλάδα και η Κύπρος. «Επιμένω ότι αυτά πρέπει να ανοίξουν, διότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για διάλογο. Δύο χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ελλάδα και η Κύπρος, έχουν θέσει βέτο στο άνοιγμα αυτών των κεφαλαίων. Σήμερα κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία. Αλλά όλοι θα έπρεπε να είναι δίκαιοι και να λειτουργούν με σεβασμό. Ειδικά σε διαπραγματεύσεις με ανοιχτό αποτέλεσμα, η αξιοπιστία και η δικαιοσύνη είναι υψίστης σημασίας», είπε ο Βεστερβέλε.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα