Ο ένας περιμένει τον άλλον…

Το πολυαναμενόμενο –τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ζητήματα– ραντεβού του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγεκλα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον βρισκόταν εν εξελίξει την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές και η πρώτη εικόνα για το αποτέλεσμα του κρίσιμου σημαντικού τετ-α-τετ είναι θολή.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκειας της κοινής συνέντευξης Τύπου ο «πλανητάρχης» τόνισε ότι αναμένει τις προτάσεις της Γερμανίας για ανάπτυξη της Ελλάδας εντός ευρώ, την ίδια ώρα που η καγκελάριος ανταπαντούσε ότι ζητά το σχέδιο της Αθήνας.

«Αναμένω να ακούσω την πρόταση της Άγγελα για το πως η Ευρώπη και το ΔΝΤ θα συνεργαστούν με την νέα ελληνική κυβέρνηση για να βρουν ένα τρόπο να επανέλθει η Ελλάδα στην βιώσιμη ανάπτυξη εντός ευρωζώνης» δήλωσε συγκεκριμένα ο Μπ. Ομπάμα.

«Αυτό που μετράει είναι οι πρότασεις που θα παρουσιάσει η Ελλάδα στο Eurogroup», προσπάθησε να εξηγήσει η Α. Μέρκελ, λέγονατς ότι από το 2010 η πολιτική των Ευρωπαίων είχε επικεντρωθεί στο να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Μάλιστα για να υπεραμυνθεί των συνταγών που ακολουθήθηκαν, η Γερμανίδα καγκελάριος επικαλέστηκε ως επιτυχημένα παραδείγματα επιστροφής στην ανάπτυξη την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Επί της ουσίας δηλαδή οι ΗΠΑ περιμένουν τη Γερμανία, η Γερμανία περιμένει την Ελλάδα και η Ελλάδα περιμένει να της δοθεί μία ανάσα. Το ζητούμενο είναι ποιος θα μείνει στο περίμενε…

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα