Ο Βούγιας και η ρύθμιση «πριονίζουν» τον Μπουτάρη

Με κομμένα τα φτερά εισέρχεται στην μάχη των εκλογών ο Γιάννης Μπουτάρης. Από τη μία εξακολουθεί να είναι υποψήφιος λόγω της νομοθετικής ρύθμισης που ψηφίστηκε για να ξεπεραστεί το κώλυμα και από την άλλη ουδείς μπορεί αυτή τη στιγμή να εκτιμήσει πόσο ζημιά θα του κάνει ο καβγάς με τον Σπύρο Βούγια, τον οποίο ο νυν δήμαρχος τον έκοψε από υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο. Με βάση το νόμο ο Μπουτάρης που ήταν πρόεδρος και του Φεστιβάλ Κινηματογράφου δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος, καθώς δεν είχε παραιτηθεί από τη θέση το χρονικό διάστημα των 13 μηνών που ορίζει ο νόμος.

Πάντως η κόντρα Μπουτάρη-Βούγια δεν αναμένεται να κοπάσει εύκολα, καθώς ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου είναι σφόδρα ενοχλημένος από την άρνηση του δημάρχου. Εξάλλου ο ίδιος ο Βούγιας είχε εκφράσει μέσω facebook το ενδιαφέρον του να συμμετάσχει στον συνδυασμό του νυν δημάρχου. Με ένα γλαφυρό μήνυμα ζητούσε μια θέση στο ψηφοδέλτιο: «Με την ευκαιρία, μάζεψα τα κομμάτια της ζωής μου, επιστημονικής, επαγγελματικής και πολιτικής, ιδιωτικής και δημόσιας σε ένα κείμενο και τα ταχυδρόμησα με μέιλ σε έναν ανώνυμο παραλήπτη. Και οι κρίνοντες κρίνονται», έγραφε χαρακτηριστικά.

Πριν από το οριστικό όχι Μπουτάρη είχε έρθει μια λακωνική και αμφίσημη δήλωση του νυν δημάρχου: «Ενδιαφέρον, το ενδιαφέρον Βούγια», σχολίαζε ο Μπουτάρης σε δημοσιογράφους για να έρθει όμως λίγες μέρες αργότερα η οριστική «χυλόπιτα» με πρόσχημα το βεβαρημένο πολιτικό παρελθόν του Σπύρου Βούγια.

Ένα παρελθόν για το οποίο ο Βούγιας απάντησε πως είναι αυτό πάνω στο οποίο πάτησε ο Μπουτάρης για να εκλεγεί δήμαρχος την περασμένη τετραετία-εννοώντας φυσικά την εκλογική δεξαμενή του ΠΑΣΟΚ.

Γνώριζε

Πέρα όμως από τις δημόσιες αντιπαραθέσεις που όπως όλα δείχνουν θα συνεχιστούν επί μακρόν οι κακές γλώσσες στη Θεσσαλονίκη κάνουν λόγο για ένα έξυπνο «πλασάρισμα» που επιχείρησε ο Σπύρος Βούγιας γνωρίζοντας προφανώς το «κόλλημα» εκλογιμότητας του Γιάννη Μπουτάρη. Πληροφορίες θέλουν τον Βούγια- που όπως εκτιμάται θα εκλεγόταν με μεγάλη ευκολία δημοτικός σύμβουλος- να φλέρταρε με την ιδέα πως ο Μπουτάρης ενδέχεται να κηρυχθεί έκπτωτος και δεδομένης της αναγνωρισιμότητάς του αλλά και του πολιτικού του παρελθόντος θα ήταν από τους ισχυρούς αντικαταστάτες στον δημαρχιακό θώκο.

Τα σενάρια αυτά όμως φαίνεται πως έφτασαν στο γραφείο του Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος ως γνωστόν δεν μασά τα λόγια του. Εξ ου λένε καλά πληροφορημένες πηγές και η αμετακίνητη θέση του αλλά και η σκληρή γλώσσα απέναντι στο «ενδιαφέρον» Βούγια.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα