Ο διεθνής παίκτης που λέγεται ΟΠΑΠ

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι μέλος σε ευρωπαϊκές και διεθνείς ενώσεις τυχερών παιχνιδιών και έχει ενεργή συμμετοχή και παρουσία τόσο στα αντίστοιχα διοικητικά συμβούλια και τις επιτροπές, όσο και σε σεμινάρια και συνέδρια που διοργανώνονται.

World Lottery Association / WLA

Διεθνής Ένωση που ιδρύθηκε το 1999 μετά τη συγχώνευση των δύο διεθνών οργανισμών λοταριών INTERTOTO & AILE. Απαρτίζεται από τακτικά μέλη, κρατικές ή με κρατική άδεια εταιρείες τυχερών παιχνιδιών από 80 χώρες και των 6 ηπείρων, καθώς και από συνδεδεμένα μέλη-προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών της παγκόσμιας βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Υποχρέωση των μελών αποτελεί η εφαρμογή των αρχών της κοινωνικής ευθύνης και του υπεύθυνου παιχνιδιού, καθώς και η διάθεση μέρους των κερδών τους σε κοινωνικούς σκοπούς. Η ΟΠΑΠ ήταν τακτικό μέλος της του INTERTOTO από το 1964 και από τα ιδρυτικά μέλη της WLA.

European Lotteries and Toto Association/EL

Ευρωπαϊκή Ένωση που απαρτίζεται από κρατικές ή με κρατική άδεια εταιρίες τυχερών παιχνιδιών και αριθμεί 80 τακτικά μέλη και 31 συνδεδεμένα μέλη-προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών της βιομηχανίας τυχερών παιχνιδιών. Στόχος της, η προώθηση της αποτελεσματικής επικοινωνίας ανάμεσα στα μέλη της, την ευρωπαϊκή και διεθνή βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών και τα όργανα της Ε.Ε. Τα μέλη της European Lotteries and Toto Association υιοθέτησαν, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης της Ένωσης στη Βουδαπέστη στις 24 Μαΐου 2007, τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα Υπεύθυνου Παιχνιδιού, τα οποία προσυπέγραψε και η ΟΠΑΠ που είναι τακτικό μέλος της Ένωσης από το 1991.

Sport Committee

Η Sport Committee αποτελεί, από τον Ιανουάριο του 2012, μετεξέλιξη της EL Sports (ELS), μιας ένωσης που λειτουργούσε υπό την αιγίδα της European Lotteries και είχε ως βασικό στόχο την παροχή υπηρεσιών για τη ρύθμιση της βιομηχανίας αθλητικού στοιχήματος, σε συνεργασία με τη European Lotteriesκαι με τη World Lottery Association (WLA). Προκάτοχος της EL Sports ήταν η EFP, η Ένωση Κρατικών Λοταριών και Εταιρειών Τυχερών Παιχνιδιών, η οποία είχε ως αποστολή της τη συμμετοχή στο Κύπελλο UEFA Intertoto, συνεισφέροντας σημαντικά στη διοργάνωση σε οικονομικό επίπεδο. Σκοπός της σημερινής Sport Committee είναι η τήρηση μιας κοινής πολιτικής των μελών της EL σε θέματα αθλητικού στοιχήματος, καθώς επίσης η εκπροσώπηση των συμφερόντων των μελών της Ένωσης προς τη FIFA, την UEFA και άλλες εθνικές και διεθνείς ενώσεις ποδοσφαίρου. Η ΟΠΑΠ είχε σταθερή παρουσία και εκπροσώπηση στα δ.σ. της EFP και στη συνέχεια της ELS, ως μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, ενώ συνεχίζει να εκπροσωπείται και σήμερα, με σταθερή παρουσία εκπροσώπου της στην Ομάδα Εργασίας της Sport Committee.

European Association for the Study of Gambling/EASG

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μελέτη των τυχερών παιχνιδιών έχει ως στόχο την ανάπτυξη του διαλόγου μεταξύ των μελών της, τα οποία δραστηριοποιούνται σε διάφορους κλάδους τυχερών παιχνιδιών. Η εν λόγω ένωση αποτελεί ένα κοινό σημείο αναφοράς για τη συστηματική μελέτη, συζήτηση και μετάδοση της γνώσης για όλα τα θέματα που αφορούν στη μελέτη των τυχερών παιχνιδιών στην Ευρώπη.

Συναντήσεις και σεμινάρια

Μετά το 2000, η ΟΠΑΠ έχει αναπτύξει ακόμη πιο έντονη δραστηριότητα στον διεθνή χώρο, καθώς έχει διοργανώσει συναντήσεις και σεμινάρια σε συνεργασία με διεθνείς φορείς ή στελέχη τους. Ενδεικτικά αναφέρονται:

# Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της EL (10-11 Σεπτεμβρίου 2001 στην Αθήνα).

# Η συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας Αθλητικού Στοιχήματος της EL (25-27 Απριλίου 2002 στην Αθήνα).

# Το σεμινάριο Αθλητικού Στοιχήματος (συνδιοργάνωση με την WLA και την EL, 11-14 Μαΐου 2003 στην Αθήνα).

# Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της EL (25-26 Σεπτεμβρίου 2006 στο Ναύπλιο).

# Το σεμινάριο Ευρωπαϊκών Νομικών Υποθέσεων της EL (25-27 Οκτωβρίου2006 στη Θεσσαλονίκη).

# Τo Παγκόσμιο Συνέδριο & Εμπορική Έκθεση της WLA (19-24 Οκτωβρίου 2008 στη Ρόδο).

# Το σεμινάριο European Lotteries University (4-9 Σεπτεμβρίου 2011 στα Χανιά της Κρήτης).

Συνέδριο και την Εμπορική Έκθεση της WLA, Ρόδος, 19-24 Οκτωβρίου 2008

Στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στο διεθνές περιβάλλον του κλάδου, η ΟΠΑΠ διοργάνωσε, με εξαιρετική επιτυχία, το συνέδριο και την εμπορική έκθεση της WLA, τα οποία πραγματοποιήθηκαν στις 19-24 Οκτωβρίου 2008 στη Ρόδο.

Η ανάληψη και η υλοποίηση της διοργάνωσης για το έτος 2008 από την ΟΠΑΠ θεωρήθηκε μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση της ελληνικής εταιρείας στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών παγκοσμίως, αφού το συνέδριο και η εμπορική έκθεση της WLA αποτελούν τον σπουδαιότερο θεσμό του κλάδου. Στο πλαίσιο του συνεδρίου, που έφερε τον τίτλο «Sharing the Values of Fortune», οι συμμετέχοντες αντάλλαξαν απόψεις και ενημερώθηκαν για τις εξελίξεις και τα ζητήματα του κλάδου σε παγκόσμιο επίπεδο. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε θέματα αειφόρου ανάπτυξης, επιχειρηματικής ηθικής και εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα