Ο «Ιβάν» με την Porsche και τα εξαφανισμένα 240 κιλά της «λευκής σκόνης»

Περισσότερα από 240 κιλά κοκαΐνης φαίνεται πως έχουν φτάσει στα αθηναϊκά σαλόνια και τα χειμερινά σαλέ των ελληνικών βουνοκορφών. Αυτή είναι η ποσότητα των ναρκωτικών που εκτιμούν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. ότι πρόλαβαν να διακινήσουν οι δύο Σέρβοι, που εμπλέκονται στην υπόθεση των 136 κιλών κοκαΐνης που βρέθηκε σε διαμέρισμα στη Βάρκιζα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Πρόσωπο – «κλειδί» είναι το άτομο που διαφεύγει, ο μυστηριώδης και γοητευτικός «Ιβάν». Ο λόγος για τον 35χρονο Σέρβο, που σύμφωνα με τη δικογραφία, είναι αυτός που είχε αναλάβει τα deal με όσους έχουν την οικονομική άνεση να αγοράσουν τουλάχιστον ένα κιλό «λευκής σκόνης» έναντι 40.000 ευρώ. Τέτοιες ποσότητες και σε τέτοιες τιμές πούλαγε ο «Ιβάν» την κοκαΐνη, που φέρει τη «στάμπα» των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής. Ανάμεσα στους πελάτες του φαίνεται πως είναι και μεγάλα ονόματα της εγχώριας show biz, που κωδικοποιημένα αναφέρονται στις σημειώσεις που βρέθηκαν στο πολυτελές διαμέρισμα της Βάρκιζας. «Φορτωμένος» με μετρητά ο «Ιβάν» είχε την ευχέρεια να κυκλοφορεί στους κοσμικούς κύκλους, να οδηγεί μία πανάκριβη Porsche και να συχνάζει στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης.

Όπως προκύπτει από την έρευνα της Ασφάλειας Αττικής, ο 35χρονος Σέρβος που διαφεύγει της σύλληψης πλάσαρε τον εαυτό του ως επιχειρηματία με γραφεία στην Ελβετία, που βρίσκονταν στην Ελλάδα για να απολαύσει λίγες στιγμές ανάπαυσης. Ψηλός, μελαχρινός και γεροδεμένος δεν μπορούσε να περάσει απαρατήρητος. Έτσι τουλάχιστον τον περιγράφουν οι δύο μεσίτες που –χωρίς να γνωρίζουν τις παράνομες δραστηριότητες του- συναντήθηκαν μαζί του για την ενοικίαση του πολυτελούς διαμερίσματος στη Βάρκιζα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα