«Ο κομουνισμός όπου εφαρμόσθηκε κατέληξε σε δικτατορίες»

«Ανάκαμψη μέσω οπισθοδρόμησης δεν γίνεται και δεν θα γίνει ποτέ», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Ζαχαράκη. Η ίδια προσθέτει ότι «το μόνο σωστό που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση είναι ότι εξαπάτησε τον κόσμο».

Απαντώντας σε ερώτημα για τη σύγκριση ναζισμού – κομμουνισμού, η κα. Ζαχαράκη σημειώνει: «Ναζισμός και κομουνισμός είναι δύο εντελώς διαφορετικές ιδεολογίες οι οποίες σαφώς και δεν μπορούν να εξισωθούν καθώς η αφετηρία τους είναι διαφορετική. Αυτό όμως που τους βάζει στο ίδιο κάδρο και αυτό που εντόνως νομίζω συζητείται και επανέρχεται στο προσκήνιο –με ευθύνη της κυβέρνησης- είναι ότι ο κομουνισμός όπου εφαρμόσθηκε κατέληξε σε δικτατορίες, ανελευθερία λόγου και πράξεων και σε πολλές περιπτώσεις θύματα από αυτές».

Η αν. εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ προσθέτει ακόμα πως: «όπως δεν υπάρχει κανείς που να διαφωνεί πως ο ναζισμός είναι μια από τις πιο σκοτεινές περιόδους της ανθρωπότητας -που πλήρωσαν πολύ ακριβά οι Έλληνες-, έτσι και δεν υπάρχει κάποιος που να διαφωνεί πως ο σταλινισμός, υπήρξε ένα νοσηρό φαινόμενο. Αυτό, όμως, είναι κάτι που δεν θέλουν να δεχθούν κάποιοι. Καταλαβαίνω ίσως τους λόγους που γίνεται η συγκεκριμένη συζήτηση, ειδικά αυτή τη στιγμή.

Η κυβέρνηση θα κάνει και πάλι ό,τι μπορεί για να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα. Δυστυχώς, όμως, η πραγματικότητα είναι αδυσώπητη για τους Έλληνες και δεν κρύβεται: 2η δόση εισοδήματος, ΕΝΦΙΑ, ΕΦΚΑ, αυξημένες εισφορές έχουν γονατίσει κάθε νοικοκυριό».

Τέλος, τονίζει ότι «κάθε μέρα που περνά με τον ΣΥΡΙΖΑ στο τιμόνι της χώρας είναι μια μέρα χαμένη. Βεβαίως, λοιπόν, και επιμένουμε στο αίτημά μας για εκλογές. Σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς παραμένουμε σταθεροί σε ό,τι προτείνουμε. Και σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ ό,τι προτείνουμε είναι προϊόν έντονης διαβούλευσης και διεργασίας, είναι μελετημένο και κοστολογημένο. Επιμένουμε επίσης σε μια καθαρή σχέση με τους πολίτες. Χωρίς ψέμα και εξαπατήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα