Ο Μαχμούντ Αμπάς στη Μόσχα για να συναντήσει τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, θα επισκεφτεί σήμερα την Ρωσία για να συναντήσει τον Ρώσο ομόλογο του Βλαντίμιρ Πούτιν, με κύριο σκοπό την υποστήριξη της Μόσχας έναντι της Ουάσινγκτον, η οποία αναγνώρισε την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ.

Αρχικά, η συνάντηση είχε προγραμματισθεί να λάβει χώρα στο Σότσι, το οποίο είναι ρώσικο θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα αλλά λόγω του αεροπορικού δυστυχήματος όπου κόστισε την ζωή σε 71 ανθρώπους, θα γίνει στη Μόσχα.

Η επίσκεψη του Παλαιστίνιου προέδρου καταγράφεται, δύο εβδομάδες μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού του Ισραήλ Νετανιάχου, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, και δύο μέρες μετά τις ισραηλινές επιδρομές κατά ιρακινών και συριακών στόχων στο έδαφος της Συρίας, με την δικαιολογία παραβίασης του εναέριου χώρου του Ισραήλ από ένα ιρακινό τηλεκατευθυνόμενο, μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ο Πούτιν σε τηλεφωνική ομιλία που είχε με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, προειδοποίησε για «επικίνδυνη κλιμάκωση» στη Συρία ενώ ο δεύτερος, είπε ότι «θα συνεχίσουν να πλήττουν όλους όσοι αποπειρώνται να μας επιτεθούν».

Οι Παλαιστίνιοι είδαν στην απόφαση του ρεπουμπλικάνου Αμερικανού προέδρου, η οποία σηματοδότησε μια ρήξη με την πολιτική που ακολουθείτο επί δεκαετίες από πλευράς των ΗΠΑ και της διεθνούς κοινότητας, μια άρνηση της διεκδίκησής τους η κατεχόμενη και προσαρτημένη Ανατολική Ιερουσαλήμ να γίνει μια μέρα πρωτεύουσα του ανεξάρτητου κράτους που οραματίζονται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα