Ο ΟΤΕ… ενώνει Ελλάδα – Γερμανία

Δεν είναι μυστικό ότι από την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 25 Ιανουαρίου και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τους εταίρους-πιστωτές της χώρας οι σχέσεις μεταξύ της Ελλάδας και της Γερμανίας διάγουν την εποχή των… παγετώνων, διανθισμένες συχνά πυκνά με εκατέρωθεν «πολεμικές» ιαχές. Ωστόσο το πρωί της περασμένης Τρίτης υπήρξε μία συνάντηση στην Αθήνα που έδειξε –έστω σε επιχειρηματικό επίπεδο– ότι οι σοβαρές επενδύσεις μπορούν να λειτουργήσουν θεραπευτικά για την βαριά πάσχουσα ελληνική οικονομία…

Ποιοι, λοιπόν, κατέφτασαν την Τρίτη στην οδό Νίκης στο Σύνταγμα και ανέβηκαν στα υψηλά πατώματα του υπουργείου Οικονομικών; Επρόκειτο για την κα Claudia Nemat, μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης της Deutsche Telekom και επικεφαλής του γερμανικού κολοσσού για την Ευρώπη και την Τεχνολογία, η οποία συνοδευόταν από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ.
Ως εκπρόσωπος του εκ Γερμανίας βασικού μετόχου του ΟΤΕ, η κα Cl. Nemat συνάντησε τα βασικά στελέχη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης που δεν είναι άλλα από τον αντιπρόεδρο, Γιάννη Δραγασάκη, τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, και τον υπουργό Οικονομίας-Υποδομών-Ναυτιλίας-Τουρισμού, Γιώργο Σταθάκη, σε μία συνάντηση η οποία κατά γενική ομολογία έγινε σε πολύ καλό κλίμα.
Στόχος του τετ-α-τετ ήταν αφενός η γνωριμία των βασικών μετόχων της εταιρείας και κυρίως η ανταλλαγή απόψεων για τη συνεισφορά του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών στην πορεία της χώρας. Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πορεία του Ομίλου ΟΤΕ, τον τρόπο λειτουργίας του και την επενδυτική του δυναμική που προσδίδει αξία σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.
Κατά τη συνάντηση υπήρξε ταύτιση απόψεων σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της τεχνολογίας και τη σημασία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη στην Ευρώπη. Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε να συνεχιστεί ο μετασχηματισμός του ΟΤΕ και η ανάπτυξη που έχει επιτευχθεί έως τώρα.
Από την πλευρά της η ελληνική κυβέρνηση τόνισε ότι θα συνδράμει ώστε να επισπευστούν και οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για να μπορέσει η χώρα να εκπληρώσει του στόχους της Ψηφιακής Ατζέντας 2020.
Οι δύο μέτοχοι συμφώνησαν ότι ο ΟΤΕ αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την επίτευξη των στόχων αυτών. Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε, ο ΟΤΕ διαθέτει το μέγεθος, την τεχνογνωσία και την οικονομική ευρωστία και θα συνεχίσει τις απαραίτητες επενδύσεις εκσυγχρονίζοντας τις ελληνικές τηλεπικοινωνιακές υποδομές και συμβάλλοντας αποφασιστικά στην επίτευξη των στόχων για τη μετάβαση της χώρας στη νέα ψηφιακή εποχή προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών.

Γ. Δραγασάκης: «Παράδειγμα καλής συνεργασίας»
Μετά τη λήξη της συνάντησης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, κ. Γιάννης Δραγασάκης, δήλωσε: «Οι επενδύσεις στις νέες τεχνολογίες και στην καινοτομία είναι ψηλά στην ατζέντα της Κυβέρνησης. Είναι απαραίτητες για τη συνολική ανάπτυξη της κοινωνίας, της δημόσιας Παιδείας, για τη λειτουργία της Πολιτείας και των δομών του Κράτους, για ένα νέο βιώσιμο και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα. Τα νέα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα και υποδομές είναι απαραίτητα για τη δημιουργία επιχειρήσεων νέων τεχνολογιών και καινοτομίας από νέους μικρομεσαίους επιχειρηματίες. Οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και την παραγωγή προϊόντων με ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Ο ΟΤΕ αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα καλής συνεργασίας. Διαδραματίζει κομβικό ρόλο στη δημιουργία των νέων δικτύων και στην πορεία της χώρας προς την τεχνολογική ανάπτυξη μέσα από την ευρυζωνικότητα, που θα συμβάλλει με τον ρυθμιστικό ρόλο της Πολιτείας, στη βιώσιμη παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας».

Cl. Nemat: «Αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom»
Από την πλευρά της, η κα Nemat υπογράμμισε τα εξής: «Χαίρομαι που υπάρχει πλήρης ταύτιση απόψεων αναφορικά με την αξία των τηλεπικοινωνιών για την ανάπτυξη της οικονομίας στην Ευρώπη και τη συμβολή του ΟΤΕ σε αυτό. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής μας είχα την ευκαιρία να επιβεβαιώσω την αταλάντευτη εμπιστοσύνη της Deutsche Telekom στις προοπτικές του Ομίλου ΟΤΕ και της χώρας. Ο ΟΤΕ αποτελεί για εμάς μια επένδυση στρατηγικής σημασίας, και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της DT στο εξωτερικό. Η ελληνική διοίκηση του ΟΤΕ έχει καταφέρει πολλά τα τελευταία χρόνια και αξίζουν συγχαρητήρια στους Έλληνες εργαζόμενους για την εξαιρετική τους δουλειά. Ο ΟΤΕ έχει επιτύχει να μετασχηματιστεί σε μια εταιρεία υψηλών επιδόσεων, με υγιή χρηματοοικονομικά και χαμηλό δανεισμό. Επενδύει τουλάχιστον 1,2 δισ. ευρώ στην Ελλάδα τα επόμενα 4 χρόνια και αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας. Ο όμιλος ΟΤΕ δημιουργεί με ταχείς ρυθμούς δίκτυα οπτικών ινών VDSL ενώ πρώτος έφερε στην Ελλάδα ταχύτητες κινητής ευρυζωνικότητας έως 300Mbps με το 4G+. Με τις επενδύσεις αυτές, ο ΟΤΕ φέρνει στη χώρα τις τεχνολογίες του μέλλοντος, και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας που στηρίζουν την οικονομία».
Νέα τριετής ΣΣΕ στην COSMΟΤΕ
Νέα τριετής Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας υπεγράφη, την προηγούμενη Παρασκευή (13/3), μεταξύ της διοίκησης της COSMΟΤΕ και του Συλλόγου Εργαζομένων.
Η νέα σύμβαση καθιερώνει νέα μισθολογικά κλιμάκια, με τον κατώτατο εισαγωγικό μισθό για τους νεοπροσλαμβανόμενους να διαμορφώνεται στα 755 ευρώ, υψηλότερα από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.
Υπογραμμίζεται ότι για όσους εργάζονται σήμερα στην COSMΟΤΕ, τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου, η νέα Συλλογική Σύμβαση διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας έως τις 31/12/2017, καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους την επόμενη τριετία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα