Ο Πούτιν ζήτησε «συγνώμη» από τους αθλητές επειδή δεν τους προστάτεψε στις επιθέσεις για ντόπινγκ

Συγνώμη ζήτησε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν, από τους Ρώσους ολυμπιονίκες καθώς δεν κατάφερε να τους προστατέψει από τις εξωτερικές επιθέσεις που δέχονταν για ντόπινγκ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε είπε, «Συγχωρέστε μας , που δεν μπορέσαμε να σας προστατεύσουμε από τέτοιες επιθέσεις». Ο Πούτιν, συναντήθηκε με τους αθλητές που πρόκειται να λάβουν μέρος στην χειμερινή ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πιοντσαν της Νότιας Κορέας.

(Grigory Dukor/Pool Photo via AP)

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας ότι, κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Ρωσία πάντα θα υποστηρίζει «τις ιδέες του καθαρού αθλητισμού με όλες τις έννοιες». Από την άλλη, δήλωσε ότι είναι δύσκολες οι νίκες αυτούς τους καιρούς, στο σύγχρονο κόσμο, «είναι δύο φορές πιο δύσκολο όταν ο αθλητισμός αναμειγνύεται με κάποια, εμφανώς ξένα και μη ιδιάζοντα στην φύση του γεγονότα και φαινόμενα, που σχετίζονται με τις εξωτερικές συγκυρίες, την πολιτική και με κάποια άλλα ακόμη πράγματα».

Ο Ρώσος πρόεδρος απευθύνθηκε στους αθλητές που πρόκειται να συμμετάσχουν στους αγώνες λέγοντας τους να «μην σκέφτονται καθόλου όλα αυτά που συνέβησαν με την προετοιμασία τους για τους ολυμπιακούς Αγώνες το τελευταίο διάστημα» και να «επικεντρωθούν στο στόχο».

(Grigory Dukor/Pool Photo via AP)
(Grigory Dukor/Pool Photo via AP)
Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα