Ο Ρεχάγκελ το είχε προβλέψει, η ΕΠΟ τον άκουσε;

Ανέλαβε την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου, την ανέβασε στην κορυφή του Ολύμπου, πραγματοποίησε άπιαστα – μέχρι το 2004 – όνειρα και αφού την καθιέρωσε στους «μεγάλους», παρέδωσε τα σκήπτρα. Μόνο που ο Ότο Ρεχάγκελ, περί ου ο λόγος, έκανε και μία πρόβλεψη, την οποία η ΕΠΟ πέρασε στα… ψιλά, όπως τα πάντα που αφορούν την πρόνοια σε τούτη τη χώρα.

Όπως αποκάλυψε στον ΣΠΟΡ FM ο τότε συνεργάτης του, Γιάννης Τοπαλίδης, ο Γερμανός προπονητής είχε προβλέψει την πτώση της Εθνικής ομάδας. Το θέμα δεν είναι τι έκανε ο Ρεχάγκελ, αλλά τι (δεν) έκανε η ΕΠΟ για να αποτρέψει την κατάρρευση. Τι έκανε; Ο,τιδήποτε μπορούσε για να την επισπεύσει.

Ας δούμε τι δήλωσε ο Γιάννης Τοπαλίδης, σε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη:
«Η εκτίμηση του Ρεχάγκελ για το μέλλον ήταν πως δεν θα ήταν τόσο καλό. Όχι μόνο για τώρα, αλλά και για τις προηγούμενες προκριματικές φάσεις. Δεν περίμενε πως θα περνούσε η ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και θεωρούσε πως οι παίκτες που έρχονταν από πίσω, δεν θα μπορούσαν να φέρουν την ίδια επιτυχία. Γι’ αυτό ήθελε να σταματήσει και από την Εθνική.

Η ομάδα μας αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά. Όταν χάνεις από τα Νησιά Φερόε και το Λουξεμβούργο υπάρχει ανησυχία. Ελπίζω με τον καινούριο προπονητή να βρούμε τον εαυτό μας πάλι. Στη νέα προκριματική φάση αν εξαιρέσουμε το Βέλγιο, η δεύτερη θέση είναι εφικτός στόχος για να πάμε στα μπαράζ. Ο κόσμος έχει πλέον αρνητική γνώμη για την Εθνική και αυτό είναι πρόβλημα. Η ομάδα μας δεν είναι τόσο κακή για να μείνει πίσω από αυτή την Ουγγαρία. Θεωρώ πως η δική μας ομάδα είναι μια κλάση ανώτερη από αυτή την ομάδα που προκρίθηκε στα τελικά του Euro 2016. Πρέπει να ξεμπλοκάρουμε ψυχολογικά. Ο όμιλός μας ήταν για να περάσουμε και να περάσουμε ως πρώτοι, όχι ως τρίτοι. Σίγουρα υπάρχει ένα πρόβλημα ψυχολογικό.

Είχαμε ένα πολύ καλό παρελθόν με τον Ότο Ρεχάγκελ και γι’ αυτό προφανώς επέλεξαν Γερμανό προπονητή, τον Μίκαελ Σκίμπε. Χρειάζεσαι και λίγη τύχη στην επιλογή, γιατί ακόμη και με τον Ρεχάγκελ δεν ήταν κανένας σίγουρος αν θα ταιριάξει με την ομάδα. Υπάρχει χρόνος για να ετοιμάσουμε μια ομάδα μέχρι το Σεπτέμβριο που αρχίζουν τα προκριματικά. Είναι σημαντικό να πάρουμε και καλά αποτελέσματα στα φιλικά που έχουμε μέχρι τότε, για να φτιάξουμε την ψυχολογία μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα