Ο Σταύρος Νταϊφάς στη γειτονιά των αγγέλων…

Ο μεγάλος Σταύρος Νταϊφάς, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον Ολυμπιακό της σύγχρονης εποχής, δεν βρίσκεται πλέον κοντά μας… Ο διοικητικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων» απεβίωσε σε ηλικία 87 ετών και πλέον θα παρακολουθεί τη λατρεμένη του ομάδα να κατακτά τίτλους από εκεί ψηλά, στη γειτονιά των αγγέλων…

Το πρωί της Δευτέρας (24 Μαρτίου), ο Σταύρος Νταϊφάς μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί ο οργανισμός του και τελικά να υποκύψει.

Ο πρόεδρος των ρεκόρ, των τεσσάρων σερί πρωταθλημάτων τη δεκαετία του ’80, ο άνθρωπος που συνέβαλλε στη μεταφορά του Ολυμπιακού από την εποχή του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, στο επαγγελματικό, ανέλαβε τα ηνία του πειραιώτικου συλλόγου το 1979. Πολύ γρήγορα αντιμετώπισε την κρίση στην οποία είχε περιέλθει η ομάδα και από την πρώτη του χρονιά, κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, φτάνοντας τελικά στο σερί των τεσσάρων πρωταθλημάτων. Συνολικά κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και ένα νταμπλ, στα εννιά χρόνια της παρουσίας του στους «ερυθρόλευκους», ενώ το 1981 έμελλε να ζήσει από κοντά την τραγωδία της Θύρας 7, δηλώνοντας εμπράκτως τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των αδικοχαμένων οπαδών.

Επανήλθε το 1992-1993, μετά απ’ όσα συνέβησαν και τις περιπέτειες στις οποίες περιήλθε ο σύλλογος του Πειραιά, ως επικεφαλής επιχειρηματικής ομάδας, στην οποία συμμετείχε και ο Σωκράτης Κόκκαλης, ανοίγοντας μία νέα εποχή θριάμβων για τους «ερυθρόλευκους». Το 2010 μεσολάβησε στη γέννηση μίας νέας σελίδας, αυτή τη φορά στη μεταβίβαση των μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Καλό ταξίδι…

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα