Ο συμβολισμός της Ρηγίλλης

Δυναμικά έχει ξεκινήσει την προεκλογική μάχη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Όπως μάλιστα τονίζουν οι συνεργάτες του ο πρόεδρος της ΝΔ πέραν των τηλεμαχιών σκοπεύει να επισκεφθεί όλες τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας για να αναδείξει την ανάγκη για τη χώρα η Ν.Δ. να είναι ο πυλώνας της νέας κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβριου.

Παράλληλα ο Μεϊμαράκης έχει στοχοποιήσει όσους πολίτες δηλώνουν αναποφάσιστοι, από τους οποίους ζητά να σκεφτούν πότε ήταν καλύτερη η ζωή τους; Με τη Ν.Δ. ή στο επτάμηνο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπου έκλεισαν οι τράπεζες και τελικά οδηγηθήκαμε στο 3ο μνημόνιο. Ταυτόχρονα ανέσυρε από το συρτάρι το σενάριο της χαμένης ψήφου, υποστηρίζοντας πως μία ψήφος στα μικρά κόμματα θα είναι χαμένη ψήφος.

Πάντως ο πρόεδρος της Ν.Δ. για μία ακόμη φορά εξέφρασε την αισιοδοξία του για νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές κατά την περιοδεία του στην Αιτωλοακαρνανία, όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και αγρότες, καθώς και με τη Διοικούσα Επιτροπή του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέφερε ότι στόχος της ΝΔ είναι να αντλήσει όσο το δυνατόν περισσότερες ψήφους από τη δεξαμενή των αναποφάσιστων και σημείωσε ότι δεν πρέπει σε αυτές τις εκλογές να χαθεί καμία ψήφος. «Η ΝΔ θα είναι πρώτο κόμμα» εκτίμησε και αναγνωρίζοντας ότι στις προηγούμενες εκλογές οι Έλληνες ψήφισαν και με το θυμικό, αναρωτήθηκε αν αξίζει να ψηφίζει κανείς με θυμό όταν, όπως είπε, αυτό μας κόστισε 90 δισ. ευρώ. Ο πρόεδρος της ΝΔ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει σταθερότητα και αναφερόμενος στο ΕΣΠΑ επισήμανε ότι δεν πρέπει να χαθούν τα κονδύλια. Επίσης, επεσήμανε ότι η στάση της ΝΔ απέτρεψε την αύξηση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ δεσμεύτηκε πως τα μέτρα για τους αγρότες δεν θα περάσουν.

Το απόγευμα ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε σε ανοικτή συγκέντρωση στο κλειστό γυμναστήριο της Πάτρας, ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στους δύο νομούς.

Όλα τα φώτα στην Ρηγίλλης

Όμως στη Συγγρού δίνουν έμφαση στην ανοικτή προεκλογική συγκέντρωση αύριο το απόγευμα (19.30) στην Ρηγίλλης, όπου θα σημάνει επί της ουσίας την έναρξη της αντεπίθεσης της Ν.Δ. για να έλθει η νίκη στις εκλογές. Οι επικοινωνιολόγοι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκτιμούν πως η συγκέντρωση στην Ρηγίλλης θα χτυπήσει τις ευαίσθητες χορδές των παραδοσιακών ψηφοφόρων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν λόγω μνημονίου από το κόμμα.

Η επιστροφή στο νεοκλασικό της Ρηγίλλης, που θεωρείτο η φυσική έδρα της Ν.Δ. είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να συσπειρωθεί το κόμμα και όπως έχει γίνει γνωστό στην συγκέντρωση θα συμμετάσχει και ο Κώστας Καραμανλής, το οποίο δεν αποκλείεται να τον δούμε και δίπλα στον Μεϊμαράκη στο βάθρο του ομιλητή.

Το πρόγραμμα

Κυριακάτικα, σε μία ημέρα που, πιθανώς, ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της για την μετεκλογική περίοδο. Με την εξαίρεση των «Ζαππείων», το κόμμα δεν έχει παρουσιάσει προγραμματικό λόγο από το 2004 και την πρώτη εκλογή Καραμανλή, όταν το πρόγραμμα είχε συγγράψει ο Γ. Σουφλιάς.

Πλέον, η Ν.Δ. οφείλει να καταθέσει προτάσεις «πάνω και πέραν από το μνημόνιο», όπως είπε ο Β. Μεϊμαράκης, καθώς προφανώς δεν μπορεί να διαφημίζεται μόνον ως καλύτερος διαχειριστής του μνημονίου. Ο χώρος της παρουσίασης δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί, ωστόσο το γαλάζιο πρόγραμμα, οι επιθέσεις προς τον Αλ. Τσίπρα για αναξιοπιστία και, παράλληλα, το προσκλητήριο προς τους μετριοπαθείς για ένωση δυνάμεων θα κυριαρχήσουν και στην καμπάνια της Ν.Δ. σε διαδίκτυο και τηλεόραση.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα