“Ο Τσίπρας οφείλει απαντήσεις”

Ημέρα με την ημέρα το Ποτάμι ανεβάζει τους αντιπολιτευτικούς τόνους και σκληραίνει τη στάση του έναντι της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι μετά τα όσα αποκάλυψε ο Γιάννης Στουρνάρας στην κατάθεση του στην Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, το Ποτάμι δια μέσου του εκπροσώπου του Δημήτρη Τσιόδρα ζητά απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για την περίοδο προ του δημοψηφίσματος.
«Τις απαντήσεις δεν τις περιμένουμε από τον κ. Βαρουφάκη. Τις περιμένουμε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα», τόνισε ο Δημήτρης Τσιόρδας. Όπως είπε, «εκείνος οφείλει να δώσει εξηγήσεις για τα όσα έκανε το “asset” της χώρας, όπως τον αποκαλούσε».
«Δική του επιλογή ήταν και προφανώς όσα έκανε είχαν την έγκρισή του. Οφείλετε τουλάχιστον κάποια απάντηση σε εκείνους που πλήρωσαν ακριβά», κατέληξε η ανακοίνωση του Δ. Τσιόδρα.
Η δικαιοσύνη
Στο μεταξύ το Ποτάμι ετοιμάζεται για την αυριανή ημερίδα που διοργανώνει με θέμα την δικαιοσύνη και τις πολιτικές παρεμβάσεις. Έτσι τα τελευταία 24ωρα αύξησε την κριτική σχετικά με τις διαρροές ότι επίκειται να παραταθεί ο δικαστικός βίος ανώτατων δικαστικών λειτουργών, κάτι που είναι αντισυνταγματικό όπως τονίστηκε.
Μάλιστα από τη Σεβαστουπόλεως εξέδωσαν κι αιχμηρή ανακοίνωση: “Η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων ότι «η συνταγματική διάταξη για τα ηλικιακά όρια παραμονής στην υπηρεσία δεν αφήνει απολύτως κανένα περιθώριο παρερμηνείας», αποτελεί κόλαφο για όσους στην κυβέρνηση σχεδίαζαν άλλη μια συνταγματική εκτροπή. «Τρόμο προκαλεί οποιαδήποτε σκέψη για μεταβολή του ανώτατου συνταγματικού ορίου με τυπικό νόμο» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ένωσης. Ελπίζουμε μετά από αυτό η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τα σχέδια της για παράταση της θητείας αρεστών στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δικαστών –γιατί περί αυτού πρόκειται”.
Στο μεταξύ αύριο το απόγευμα στις 19.00 στο αμφιθέατρο του ΕΒΕΑ η Επιτροπή Διαλόγου του Ποταμιού διοργανώνει εκδήλωση με τη συμμετοχή ειδικών για σειρά θεμάτων που απασχολούν το θεσμό της Δικαιοσύνης.
Ομιλητές θα είναι οι: Παναγιώτης Πικραμμένος, πρώην Πρωθυπουργός, πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας (ΣτΕ), Νίκος Αλιβιζάτος, Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Βασίλης Μαρκής, Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου ε.τ. – επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, Ιωάννης Τέντες, Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ε.τ. και Γεώργιος Δημήτραινας, Επίκουρος Καθηγητής Νομικής ΔΠΘ.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν παρεμβάσεις εκπροσώπων Δικαστικών Ενώσεων και Δικηγορικών Συλλόγων, ενώ την παρουσίαση των ομιλητών και το συντονισμό της συζήτησης θα κάνουν η δημοσιογράφος Σοφία Φασουλάκη και η δικηγόρος και Πολιτική Υπεύθυνη του Τομέα Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων του Ποταμιού Γιάννα Παναγοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα