Ο Τσίπρας στέλνει τη ΜΟΜΑ στο Πέραμα για έργα υποδομής

Στις γειτονιές του Πειραιά και πιο συγκεκριμένα στο Πέραμα βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αλέξης Τσίπρας , ο οποίος, συνοδευόμενος από βουλευτές και υπουργούς, είχε συνάντηση με τον  δήμαρχο της περιοχής, Γιάννη Λαγουδάκη και ανακοίνωσε τέσσερις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανάπτυξης με δεδομένο το γεγονός ότι το Πέραμα είναι μια περιοχή που έχει πληγεί από την ανεργία, πριν την κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια.

Αυτές αφορούν στην εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος για τη δωρεάν διανομή ζεστού γεύματος σε όλα τα δημοτικά σχολεία της πόλης, πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας από το υπουργείο Εργασίας, ανάπτυξη υποδομών με τη συνδρομή της ΜΟΜΑ και τον εκσυχρονισμό του δημοτικού κολυμβητηρίο.

Ο πρωθυπουργός είχε ιδιαίτερη συνομιλία με το δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη για όλα τα θέματα της περιοχής ενώ συνοδευόταν από τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης αρμόδια για θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου, την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, το υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ.Δρίτσα,τον αναπληρωτή υπουργό Αμυνας Δημήτρη Βίτσα αλλά και τον αρμόδιο υφυπουργό για το ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσίπρας επισκέπτεται και το υπαίθριο δημοτικό Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».

«Μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους»

Ο πρωθυπουργός σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «πρόκειται για μία δέσμη παρεμβάσεων που αφορά τους πιο αδύναμους και με στόχο την αποτροπή του κοινωνικού αποκλεισμού. Το μήνυμα είναι ότι παρά την κρίση και τις περιορισμένες δημοσιονομικές δυνατότητες μπορούμε να δώσουμε προστασία στους πιο αδύναμους και να μην αφήσουμε κανένα πολίτη να γίνει έρμαιο του λαϊκισμού της δεξιάς και της Χρυσής αυγής. Δεν θα το αφήσουμε στα χέρια της Χρυσής Αυγής και των ακροδεξιών ομάδων. Η αρχή για την ενίσχυση του δήμου έγινε με την εξαίρεση της περιοχής των λιπασμάτων στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ».

Ο πρωθυπουργός είπε επίσης ότι αντίστοιχα προγράμματα θα εφαρμοσθούν σε 17 δήμους και κάλεσε εταιρείες με κοινωνική ευθύνη να ενώσουν τις δυνάμεις με την κυβέρνηση και την πολιτεία «για να ανοίξουμε δρόμους για την έξοδο από την κρίση».

Ακόμη, ανακοίνωσε ότι ξεκινά άμεσα πιλοτικό πρόγραμμα για 17 δήμους με μακροχρόνια ανεργία, το οποίο αναμένεται, όπως είπε, να ενισχύσει σημαντικά το Πέραμα, όπως και ότι η κυβέρνηση ξεκινά άμεσα έργα στην περιοχή, ειδικά στο Ανω Πέραμα, με την βοήθεια του υπουργείου Αμυνας και της ΜΟΜΑ.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην επαναλειτουργία του ανοικτού κολυμβητηρίου της πόλης, που επί χρόνια παραμένει ανενεργό, αλλά και στην προσφορά δωρεάν γευμάτων, στο πλαίσιο της δράσης «Ζεστό Γεύμα» στα σχολεία της περιοχής.

Δηλώσεις του δημάρχου Περάματος

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης από την πλευρά του είπε ότι, είναι μεγάλη τιμή για την πόλη του που βρίσκεται ο πρωθυπουργός εδώ, θυμίζοντας ότι ο κ.Τσίπρας έκανε τη διπλωματική του στο δήμο Περάματος και γνωρίζει τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της περιοχής. Πολύ περισσότερο που το Πέραμα, «αυτό το μικρό κομμάτι γης στο δυτικό άκρα της Αττικής με τα 7,5 χιλιόμετρα ακτογραμμής, περικλείει ίσως τις σημαντικότερες εγκαταστάσεις του λιμανιού του Πειραιά με ιδιωτικά ναυπηγεία και τις προβλήτες του ΣΕΠ και του ΟΛΠ αλλά και το μεγαλύτερο πορθμείο της χώρας».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα