“Ο Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα – Ρήξη με τους θεσμούς σημαίνει χρεοκοπία”

Η κυβέρνηση είναι δεμένη χειροπόδαρα από τους δανειστές και αυτό τόνισε  η Μιράντα Ξάφα που ξεκαθάρισε πως “ρήξη με τους θεσμούς σημαίνει χρεοκοπία”.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ έκανε σημαία το χρέος για να καταστήσει πιο εύπεπτα τα μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει για να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση δήλωσε αρχικά στα Παραπολιτικά 90,1 το πρώην στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Είπε πως εάν υπάρξει ρήξη με τους θεσμούς στην ουσία θα έχουμε κηρύξει ανοιχτή χρεοκοπία και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διακόψει τη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες. Τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας τα έχει κάνει θάλασσα και προσπαθεί να βρει μια διαφυγή βλέποντας το ναυάγιο στο Eurogroup.

Είπε πως ο πρωθυπουργός αναζητά πολιτική λύση ενώ υπενθύμισε ότι κάθε φορά που το κάνει αυτό οι ευρωπαίοι ηγέτες των παραπέμπουν στην ευρωζώνη.

Εκτίμησε ότι στο επερχόμενο Eurogroup η Ελληνική κυβέρνηση θα υποχρεωθεί σε υποχώρηση στο θέμα το χρέους λέγοντας ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος.Ευχήθηκε να κλείσει η αξιολόγηση καθώς η ελληνική κυβέρνηση έχει αφήσει ουρές, δεν έχει υλοποιήσει κάποια μέτρα της συμφωνίας.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα