«Πέντε χώρες βοηθήσαμε, μόνο η Ελλάδα απέτυχε…»

Με τη μόνιμη επωδό στα χείλη ότι μόνο η εφαρμογή των συμφωνημένων με τους δανειστές μεταρρυθμίσεων θα βγάλουν την Ελλάδα από το δημοσιονομικό αδιέξοδο εμφανίστηκε άλλος ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος. Ο λόγος για τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος από το βήμα συνεδρίου που διεξάγεται στη Λευκωσία ούτε λίγο ούτε πολύ είπε πως δεν τα παίρνουμε τα… γράμματα.

«Έχουμε βοηθήσει πέντε χώρες κατά τη διάρκεια της κρίσης: Την Ελλάδα, την Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και την Κύπρο. Τέσσερις από αυτές αποτελούν τώρα ιστορίες επιτυχίας», ανέφερε συγκεκριμένα ο Γερμανός τεχνοκράτης, ισχυριζόμενος ωστόσο ότι εφόσον η Αθήνα συνεχίσει τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το 2017.

Τώρα το κατά πόσο το παραπάνω ενδεχόμενο είναι εφικτό, μένει να φανεί στην πράξη διότι ακόμη και οι εγχώριοι οιωνοί για την κατάσταση της οικονομίας μόνο αισιοδοξία δεν αποπνέουν. Θυμίζεται ότι μόλις χθες δημοσιοποιήθηκε η τελευταία έκθεση του γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής σύμφωνα με την οποία το ιδιωτικό χρέος αυξάνει ανεξέλεγκτα και προσεγγίζει το ύψος του δημόσιου χρέους (δηλαδή τα 328 δισ. ευρώ).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα