Παπαδημούλης: «Χρειαζόμαστε πολλή δουλειά για να ριζώσουμε στις τοπικές κοινωνίες»

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στο δημοψηφισματικό χαρακτήρα που έχει δώσει στις ευρωεκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Δημήτρης Παπαδημούλης τις χαρακτήρισε «μητέρα των μαχών», μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». Όσον αφορά τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε πως το κόμμα του τα πήγε πολύ καλά τόσο στη μάχη των εντυπώσεων όσο κι από πλευράς μεγέθους. Ο κ. Παπαδημούλης χαρακτήρισε «μεγάλη επιτυχία» το αποτέλεσμα της Ρένας Δούρου στην Αττική και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη στην Αθήνα, αν και παραδέχθηκε ότι η αυτοδιοικητική επιρροή τής αξιωματικής αντιπολίτευσης υστερεί της πολιτικής: «Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται ακόμη πολλή δουλειά για να ριζώσουμε στις τοπικές κοινωνίες», πρόσθεσε.

Αναφορικώς με τη δήλωση του πρωθυπουργού για την πολιτική σταθερότητα, ο κ. Παπαδημούλης απάντησε πως αυτά που κινδυνεύουν είναι η μνημονιακή λιτότητα και η μονοκρατορία Σαμαρά- Βενιζέλου. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής απόδωσε τη στάση τού Αντώνη Σαμαρά στη σημασία των ευρωεκλογών στο ότι είδε κι αυτός τη δημοσκόπηση που δίνει καθαρό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ με πέντε μονάδες και στο ότι κατάλαβε πολύ καλά ότι υπάρχει πιθανότητα αυτή η διαφορά να διευρυνθεί κι άλλο.

Ο κ. Παπαδημούλης υποστήριξε, εξάλλου, πως εκείνο που έδωσε περισσότερο αέρα «στα πανιά των Κασιδιάρηδων» είναι το «κουκούλωμα» της υπόθεσης Μπαλτάκου, οι ιδέες τού οποίου συνεχίζουν να είναι κυρίαρχες στην πρακτική τής Ν.Δ.

Ταυτοχρόνως, το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ προέβλεψε πως η ΕΛΙΑ θα πάει άσχημα στις ευρωεκλογές αλλά ο κ. Βενιζέλος δεν θα «ξεκολλήσει» από την κυβερνητική καρέκλα και θα βρει κάποιο επιχείρημα, συμψηφίζοντας το κακό αποτέλεσμα με αυτά των «αυτοδιοικητικών πασόκων που τότε θα τους βάψει πράσινους, ενώ τους πούλησε ως άσπρους». Για τη ΔΗΜ.ΑΡ είπε πως δεν έχει εξασφαλίσει την εκλογή ευρωβουλευτή κι αν δεν καταφέρει να περάσει τον πήχη τού 3% θα έχει πρόβλημα, ενώ για το Ποτάμι πως έπιασε το «peak» του και βρίσκεται στη φάση που αρχίζει να «ξεφουσκώνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα