Παρέμβαση Κουτζαμάνη για τις «οδηγίες απόδρασης» από την Ειδομένη

Τον εντοπισμό των προσώπων που μοίρασαν στον καταυλισμό των προσφύγων της Ειδομένης το άγνωστης προέλευσης φυλλάδιο με τους χάρτες προκειμένου οι πρόσφυγες να μπορέσουν να περάσουν στην ΠΓΔΜ ζητεί με παρέμβασή της, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου ζήτησε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τον εντοπισμό των διακινητών του φυλλαδίου, μετά από πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα του Τύπου που διαβίβασαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία ζητεί να εξεταστεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις και εφόσον αυτό διαπιστωθεί να ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη. Η κ. Κουτζαμάνη ζητεί να διερευνηθούν τα αδικήματα που προβλέπονται:

1] Στον νόμο 3386/2005 για την «είσοδο, διαμονή και κοινωνική ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην Ελληνική επικράτεια» και

2] Στο άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που τιμωρεί όποιον με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέσει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα