Πλήθος αλληλέγγυων στους εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ

Με μεγάλη συμμετοχή δεκάδων αλληλέγγυων μέσα και έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης της αίτησης της συνδίκου της Φιλκεραμ – Johnson. Με αυτή ζητά να επανέλθει στην διοίκηση, έστω και προσωρινή, του αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ. η οικογένεια Φιλίππου, αυτοί δηλαδή που εγκατέλειψαν εργοστάσιο και εργαζόμενους, που χρωστούν εκατομμύρια ευρώ και έχουν καταδικαστεί γι’ αυτά τα χρέη σε αρκετά χρόνια φυλάκιση. Στο θέμα αναφέρθηκε και η «Α» στο φύλλο τού προηγούμενου Σαββάτου (Φύλλο 634).

Από τις εννέα το πρωί, πλήθος αλληλέγγυων “κατέλαβαν” τον έξω χώρο των δικαστηρίων Θεσσαλονίκης, δείχνοντας έτσι την συμπαράστασή τους στον αγώνα των εργαζομένων και του σωματείου τους. Εκτός από εργαζόμενους, ανέργους, συνδικαλιστές και συλλογικότητες, μια ευχάριστη έκπληξη ήρθε από μια πολυμελής ομάδα της νεολαίας του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αυστρίας, που στα πλαίσια της επίσκεψης τους στην Ελλάδα, συμμετείχε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στηρίζοντας και αυτή τον αγώνα.

Στα της δίκης, η σύνδικος Α. Σεμερτζίδου αφού ζήτησε να απορριφθεί η παρέμβαση των εργατών της ΒΙΟΜΕ ως “μη έχοντες έννομο συμφέρον”, παρέμεινε πιστή στις προτάσεις της και στήριξε μέχρι τέλους την εξωφρενική πρόταση της για επιστροφή των παλιών αφεντικών καθώς όπως είπε: “με αυτούς στην διοίκηση η ΒΙΟΜΕ παρήγαγε ποιοτικά και εμπορικά προϊόντα”.

Από την πλευρά των εργαζομένων, τόσο ο εκπρόσωπος του σωματείου εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟΜΕ, όσο και ο δεύτερος μάρτυρας Γ. Παπακωνσταντίνου, μέλος του Μ.Ε.Τ.Α., υποστήριξαν το δικαίωμα των εργαζομένων να αναλάβουν οι ίδιοι την επαναλειτουργία του εργοστασίου, και να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να μην πτωχεύσει και η ΒΙΟΜΕ, κάτι που θα οδηγήσει στην έξωση των εργαζομένων και την κατάπτωση όλων των απαιτήσεων τους από την εργοδοσία.

Ακόμη αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η εμφάνιση δικηγόρου “πρώην εργαζομένων” που υποστήριξε ενόρκως ότι “η κατάληψη γίνεται από τέσσερα άτομα”, κάτι που επέφερε την χλεύη των παρευρισκομένων που είχαν κατακλείσει την αίθουσα του δικαστηρίου. Στα δικαστήρια δεν εμφανίστηκαν αυτή την φορά ούτε οι “πρώην εργαζόμενοι” που έχουν πάρει το μέρος των αφεντικών, ούτε όμως και κάποιος από την οικογένεια Φιλίππου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα