Πληθαίνουν τα θύματα του κοροναϊού στη Σ. Αραβία

Σε 87 ανήλθε ο συνολικός αριθμός των θανάτων από τον κoρονοαϊό MERS στην Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας αυτής, ενώ την ίδια ώρα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επισήμαινε ότι ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας πλήττονται από μια αύξηση των λοιμώξεων.

Παγκοσμίως έχουν εντοπιστεί, σύμφωνα με τον ΠΟΥ, 254 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS). Οι 93 από αυτούς που προσβλήθηκαν έχουν πεθάνει, σύμφωνα με τον παγκόσμιο οργανισμό. Οι Σαουδαραβικές αρχές έχουν αναφέρει 299 κρούσματα, αν και για ορισμένα από αυτά αναμένεται η τελική επιβεβαίωση.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξήθηκε αιφνίδια από τα μέσα του Μαρτίου του 2014», δήλωσε ο Τάρικ Γιαζάρεβιτς, στέλεχος του ΠΟΥ στην Γενεύη, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα κρούσματα έχουν εντοπιστεί στην Σαουδική Αραβία και τα γειτονικά της Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Σε έως και τα τρία τέταρτα των νέων κρουσμάτων ο ιός μεταδόθηκε μέσω της ανθρώπινης επαφής και αυτό συνέβη κυρίως μέσα σε χώρους υγειονομικής περίθαλψης, προσβάλλοντας εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και ορισμένους ασθενείς.

Μερικά κρούσματα της νόσου εντοπίστηκαν επίσης, όπως και ένας θάνατος, στην Μέκκα, την ιερή πόλη που επισκέπτονται μουσουλμάνοι από όλον τον κόσμο.

Η σαουδαραβική κυβέρνηση απομάκρυνε αυτήν την εβδομάδα από τα καθήκοντά του τον υπουργό Υγείας και τον αντικατέστησε με τον Άντελ Φακέιχ, τον νυν υπουργό Εργασίας, ο οποίος ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής του υπουργείου Υγείας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα