Πληρώστε τα χρέη σας, ειδάλλως θα έρθουν κατασχέσεις

«Καρότο και μαστίγιο» ετοιμάζει η κυβέρνηση προκειμένου να μπουν χρήματα στον κρατικό κορβανά μέχρι τα τέλη Μαρτίου.  Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Οικονομικών απευθύνει ονομαστική πρόκληση, μέσω αποστολής στο e-mail τους,  σε 1 εκατ. οφειλέτες να πληρώσουν άμεσα τα χρέη τους, ειδάλλως, όπως προειδοποιεί, κινδυνεύουν με κατασχέσεις κινητών και ακινήτων.

 Οι  ειδοποιήσεις αναμένονται να ξεκινήσουν από την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την  ψήφιση της διάταξης που προβλέπει «πληρώστε ό,τι θέλετε και γλιτώστε το πρόστιμο που αναλογεί».

Πιο συγκεκριμένα, μισθοί, συντάξεις και δανειακές υποχρεώσεις του Δημοσίου «τρέχουν» και οι ανάγκες για ρευστό παραμένουν έντονες.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται να στείλει, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Πέμπτη, 1 εκατ. ηλεκτρονικά ειδοποιητήρια σε φορολογουμένους με ληξιπρόθεσμα χρέη, επιδιώκοντας να τους δελεάσει μέσω μιας σημαντικής διαγραφής των προσαυξήσεων που τους έχουν επιβληθεί κατά το παρελθόν.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, για όσους πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου, το ποσοστό διαγραφής των προσαυξήσεων θα εναρμονίζεται με το ύψος πληρωμής του κεφαλαίου.

Με ρυθμό 100.000 ειδοποιητήρια/ημέρα το ΥΠΟΙΚ ελπίζει να συγκεντρώσει ένα σημαντικό μέρος των ληξιπρόθεσμων χρεών. Ήδη, οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ) έχουν ξεκινήσει τη «διαλογή» στη βάση συστήματος ανάλυσης ρίσκου (risk analysis) των περιπτώσεων εκείνων όπου υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων χρεών (απόρριψη πτωχευμένων ή αδρανών επιχειρήσεων) και αυτών όπου παρατηρούνται μεγάλες προσαυξήσεις λόγω προστίμων.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα