Ποιος γνωστός Έλληνας ηθοποιός υποστηρίζει ότι είδε τον Ιησού

Οι στιγμές που βίωσε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της αριστουργηματικής ταινίας του Φράνκο Τζεφιρέλι «Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που διήρκησαν τέσσερα χρόνια, ήταν συγκλονιστικές.

«Τα γυρίσματα έγιναν πρώτα στο Μαρόκο και μετά στην Τυνησία. Την Ιερουσαλήμ την… έστησαν στην Τυνησία και το σκηνικό βρίσκεται ακόμη εκεί. Είχε στηθεί ολόκληρη πόλη με ένα επιτελείο διάσημων ανθρώπων και πάρα πολλών κομπάρσων, γεγονός που σπάνια συμβαίνει. Πλέον, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει ξανά τέτοια παραγωγή» εξομολογήθηκε στην Espresso ο Γιώργος Βογιατζής.

«Οταν κάναμε τις πρόβες για τα ρούχα στην Τσινετσιτά, ο Τζεφιρέλι μού γνώρισε τον “Χριστό”. Οταν έφυγε, του είπα “με δουλεύεις;”, γιατί αυτό που είδα ήταν ένα αδύνατο παιδάκι με μεγάλα γυαλιά και κατσαρά μαλλιά. Οταν ετοιμάστηκε, όμως, έμεινα με το στόμα ανοιχτό. Ξαφνικά είδα τον Χριστό μπροστά μου. Του έβαλαν το γενάκι και τότε ρώτησα ξανά τον σκηνοθέτη τι θα έκανε, αφού ο Πάουελ δεν έβλεπε χωρίς γυαλιά. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική: “Μα, γι’ αυτό τον πήρα”! Και ξαφνικά είδα το αποτέλεσμα, όπως όλοι. Είδα έναν άνθρωπο χωρίς γυαλιά, με ένα βλέμμα απλανές και τα μάτια του να μην ανοιγοκλείνουν σε καμία σκηνή του έργου. Εξεπλάγην, όπως όλοι μας».

Ο Γιώργος Βογιατζής θυμάται την ιδιαίτερη στιγμή της Σταύρωσης στο θρυλικό σίριαλ.

«Περιμέναμε να χαλάσει λίγο ο καιρός και κάποια στιγμή είπα ότι θα κάνει συννεφιά και πράγματι έκανε! Θυμάμαι, με φωνάζει ο Τζεφιρέλι και μου λέει “να γυρίσουμε τη Σταύρωση;” και του απάντησα “ναι, θα κάνει συννεφιά”. Τυχαία το είπα, αλλά έπιασε. Κι εκεί που είχε ήλιο, ξαφνικά συννέφιασε. Ο Τζεφιρέλι τα ήθελε όλα αυθεντικά, από τα ρούχα, μέχρι τα μουλάρια, τα πάντα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα