«Ποτάμι» η μομφή κατά της Ζωής

Στη συζήτηση για την ψήφιση του Μνημονίου μέχρι τελευταία στιγμή όλοι ανέμεναν ότι ο Θεοδωράκης θα κατέθετε την πρόταση μομφής κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, καθώς οι βουλευτές Γιώργος Αμυράς και Γιώργος Μαυρωτάς είχαν επαφές με βουλευτές όλων των κομμάτων.
Τελικά η απόφαση που ελήφθη ήταν το Ποτάμι να επεξεργαστεί καλύτερα την συγκεκριμένη πρόταση κι εν συνεχεία να την καταθέσει. Όπως δήλωσε ο Γιώργος Αμυράς, το Ποτάμι έχει στείλει στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, πλην της Χρυσής Αυγής, σχετικό κείμενο.
«Από τη στιγμή που η κυβέρνηση δεν τολμά να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, ας το λύσει η Βουλή. Γι’ αυτό εμείς οι βουλευτές του Ποταμιού πήραμε την πρωτοβουλία και ανοίξαμε τον δρόμο. Καταθέσαμε στα κόμματα ένα σχέδιο πρότασης μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου έτσι ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» είπε. Στο κείμενο που έχουν ετοιμάσει οι βουλευτές του Ποταμιού και αναζητούν υπογραφές για την κατάθεση της στη Βουλή την κατηγορούν ότι παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος.
«Είναι η πρώτη πρόεδρος της Βουλής στην κοινοβουλευτική ιστορία που δεν ασκεί πολιτειακά καθήκοντα, αλλά πολιτικά. Παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, το οποίο ορίζει ότι την πολιτική της χώρας την καθορίζει η κυβέρνηση» αναφέρεται χαρακτηριστικά. «Έχει μετατρέψει την εθνική αντιπροσωπεία, το διοικητικό προσωπικό και το κανάλι της Βουλής σε προσωπικό της τσιφλίκι για την εξυπηρέτηση προσωπικών στρατηγικών που σε καμία περίπτωση δεν έχουν την έγκριση της κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης και εν τέλει της ελληνικής κοινωνίας».
Προς το παρών δεν υπάρχει κάποια αντίδραση των κομμάτων. Στη Ν.Δ. υπάρχουν πολλοί που συμφωνούν, όμως ο Μεϊμαράκης δεν συμφωνεί, καθώς φοβάται ότι με αυτή την κίνηση και ειδικά εάν γίνει δεκτή η πρόταση μομφής, τότε τα οφέλη θα είναι του Ποταμιού. Ταυτόχρονα ο αρχηγός της Ν.Δ. εκτιμά πως μία πρόταση μομφής από την αντιπολίτευση λύνει και τα χέρια του Τσίπρα, ο οποίος θα απεγκλωβιστεί από ένα σημαντικό πρόβλημα.
Αλλά και το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τοποθετηθεί, αν και η πλειοψηφία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας συμφωνεί με την πρόταση μομφής κατά της κ. Κωνσταντοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα