Προαναγγελία(;) «διαζυγίου» με τους ΑΝ.ΕΛ. (όταν έρθει η ώρα)

Οι πρόνοιες για την νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου είναι πλέον νόμος του κράτους αλλά οι αμυχές που άφησε στο σώμα της συγκυβέρνησης η στρίβειν δια της απουσίας ψήφισή του δεν είναι τόσο απαλές όσο φαίνονται.

Με το παραπάνω συμπέρασμα δεν συμφωνούν –επισήμως τουλάχιστον– τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο μία ραδιοφωνική αποστροφή του λόγου του κυβερνητικού εκπροσώπου του κόμματος, Νίκου Ξυδάκη, αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η Κουμουνδούρου να επανεξετάσεις στο εγγύς μέλλον τις πολιτικές συμμαχίες της

Ως γνωστόν στην ψηφοφορία της Τρίτης ο ΣΥΡΙΖΑ έγραψε απώλειες (Γεννιά, Μπόλαρης, Μιχελογιαννάκης), οι ΑΝ.ΕΛ. πλην Ζουράρη έδωσαν αρνητική ψήφο κι αν δεν ήταν το Ποτάμι μαζί με τον πρόεδρο της ΔΗΜ.ΑΡ., Θανάση Θεοχαρόπουλο, σήμερα θα συζητούσαμε άλλες εξελίξεις.

Ερωτώμενος, λοιπόν, ο κ Ξυδάκης από το ρ/σ Real FM για το αν ενδέχεται να προκύψουν νέες πολιτικές συμμαχίες μετά από την ψηφοφορία, εκείνος απάντησε αρνητικά μεν αλλά για την… ώρα!

«Δεν νομίζω ότι τίθεται τέτοιο θέμα, σε αυτά τα ζητήματα των δικαιωμάτων υπάρχει πράγματι ένας συντηρητισμός στον κυβερνητικό εταίρο και όχι σε όλους τους βουλευτές» είπε χαρακτηριστικά ο Ν. Ξυδάκης, εξηγώντας ότι υπάρχουν βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που πάντα συντάσσονται και πολιτικά αλλά και ιδεολογικά με τις κεντρικές πολιτικές επιλογές της Αριστεράς.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ δεν παρέλειψε να εκφράσει την εκτίμησή του για τη στάση και των βουλευτών του Ποταμιού (σ.σ. «νομίζω στα κρίσιμα κοινωνικά θέματα υπάρχει και η προσωπική ευθύνη» είπε) αλλά το καλύτερο (υπονοούμενο;) το άφησε για το τέλος:

«Δεν είναι μόνο θέμα ψηφοθηριών και ισορροπιών» είπε ο Ν. Ξυδάκης και συνέχισε:

«Νομίζω ότι καθώς φτάνουμε στο τέλος της πρώτης μακρότατης οδυνηρής φάσης της μνημονιακής περιπέτειας της Ελλάδας, καθώς προσπαθούμε να μπούμε στην φάση της ανόρθωσης και της ανάταξης, πολλές σκέψεις, πολλές συνειδήσεις, πολλά στρατηγικά σχέδια θα μεταμορφώνονται και θα προσπαθούν να δώσουν σχήμα σε μία νέα Ελλάδα και σε μία νέα κοινωνία. Εκεί, μπορούμε να βρεθούμε μαζί με άλλους ανθρώπους, μπορεί να χωρίσουμε με άλλους».

Ακούν στη Χαροκόπου;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα