Προσλαμβάνει καθαρίστριες το υπουργείο Οικονομικών!

Μπορεί να λείπουν γιατροί από τα νοσοκομεία και δάσκαλοι από τα σχολεία, αυτό όμως δεν εμποδίζει το υπουργείο Οικονομικών να προσλαμβάνει κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύθηκε την Κυριακή πως το υπουργείο Οικονομικών προχωράει σε 165 προσλήψεις μερικής απασχόλησης για την καθαριότητα των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων.
Η απόφαση του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου υπογράφηκε την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το capital.gr η απόφαση προβλέπει την πρόσληψη 111 καθαριστριών στις υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (κατά κύριο λόγο στις εφορίες σε όλη την Ελλάδα) καθώς και άλλων 54 σε κεντρικές εγκαταστάσεις και υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών (π.χ. Γενικό Λογιστήριο του Κράτους).

Με την απόφαση ορίζεται ότι η απασχόληση των καθαριστριών θα είναι τετράωρη ημερησίως και η μεικτή μηνιαία αμοιβή για κάθε καθαρίστρια θα είναι 484,81 ευρώ, δηλαδή καθαρά 325 ευρώ.

Η δημιουργία νέων 165 θέσεων μερικής απασχόλησης προκαλεί ερωτήματα για τη δεδομένου ότι όλες οι περίπου 400 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών επαναπροσλήφθηκαν και μάλιστα με μετατροπή των συμβάσεών τους σε θέσεις πλήρους απασχόλησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα