«Προτεραιότητα των Βρυξελλών είναι να σωθούν ζωές»

Στο προσφυγικό ζήτημα που αποτελεί μείζον θέμα της Ευρώπης αναφέρθηκε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σε συνέντευξή του στο «CNN». Ο αρμόδιος επίτροπος της Ε.Ε., δεν έκρυψε τις φοβίες του λέγοντας πως «Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για τα χειρότερα στο μεταναστευτικό» ενώ έστειλε μήνυμα ότι «προτεραιότητα των Βρυξελλών είναι να σωθούν ζωές».

Πιο συγκεκριμένα, την ανάγκη να προετοιμαστεί άμεσα η Ευρώπη για να αντιμετωπίσει ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις στο μέλλον όσον αφορά το μεταναστευτικό, επεσήμανε, σε συνέντευξή του στην Κριστιάν Αμανπούρ και το CNN, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Ο αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ, ο οποίος βρίσκεται στην Ουάσινγκτον για συζητήσεις με την αμερικανική κυβέρνηση σχετικά με θέματα ασφαλείας, τόνισε ότι προτεραιότητα της Ευρώπης είναι, πλέον, να σωθούν ζωές και πρόσθεσε πως η κατάσταση ενδέχεται να είναι ακόμα χειρότερη στο μέλλον.

«Η Ευρώπη θα πρέπει να προετοιμαστεί. Αυτή η περίοδος θα χαρακτηριστεί ως η περίοδος της ανθρώπινης μετακίνησης. Μας πήρε καιρό να κατανοήσουμε το μέγεθος του προβλήματος, όμως τώρα έχουμε αρχίσει να δρούμε» σημείωσε ο κ. Αβραμόπουλος, ο οποίος κράτησε ουσιαστικές αποστάσεις από την πολιτική κρατών να κλείνουν τα σύνορά τους.

«Δεν θα βάλω ποτέ την υπογραφή μου στην κατάργηση της Συνθήκης Σέγκεν. Αυτό που είναι επικίνδυνο είναι η αύξηση της ξεονοφοβίας στην Ευρώπη» ανέφερε ο επίτροπος και συμπλήρωσε ότι σύντομα η Ευρωπη θα χρειάζεται τους μετανάστες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα