Πρωταθλητή από τα play off θέλει ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ εξέδωσε μία ανακοίνωση, η οποία εμπεριείχε σημαντικές ειδήσεις για την πολιτική που θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα, σχετικά με τα όργανα που διοικούν το ποδόσφαιρο. Ουσιαστικά, ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να βάλει το σίγμα του στις αλλαγές που αναμένονται για τρεις πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με τη γενικότερη φιλοσοφία του. Ο Ιβάν Σαββίδης είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι η εξέλιξη έρχεται μέσα από το σύνολο. Αν το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος παραμείνει στα… Τάρταρα, τότε όλες οι ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό, θα είναι καταδικασμένες στη μετριότητα. Επιπλέον, τα έσοδα θα είναι περιορισμένα, καθώς στη σύγχρονη αγορά μετράει πρωτίστως το προϊόν που πουλάς και η ποιότητά του.

Δεύτερον, διότι θέλει να αυξήσει τις πιθανότητές του για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτό, στηρίζει την πρωτοβουλία των 12 μικρομεσαίων ομάδων της Λίγκας και τονίζει πως είναι σύμφωνος με την ανάδειξη του πρωταθλητή μέσα από τη διαδικασία των play off, όπως γίνεται σχεδόν σε όλα τα πρωταθλήματα με ανάλογα συστήματα διεξαγωγής.

Ο τρίτος λόγος είναι για να «σπάσει» την παντοκρατορία του Ολυμπιακού, καθώς πιστεύει ότι στα play off τα πράγματα θα είναι πιο ανταγωνιστικά και απρόβλεπτα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «μετά τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις θέσεις της κίνησης των 12 ομάδων, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής: Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διατηρεί τις ίδιες θέσεις όπως πάγια έχουν εκφραστεί εδώ και μήνες και όσον αφορά τις προτάσεις των 12 ομάδων συνεχίζουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη συμφωνία. Συμφωνούμε και συμπαραστεκόμαστε στις θέσεις τους, οι οποίες άλλωστε συνδημιουργήθηκαν από διάλογο και ανταλλαγή απόψεων και κινούνται προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης και της ανάπτυξης συνολικά του Ελληνικού ποδοσφαίρου, στόχος που στρατηγικά έχει τεθεί από τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη. Ωστόσο, θα ήταν ορθό και χρήσιμο για το συνολικό καλό του ελληνικού ποδοσφαίρου το μερίδιο της ανακατανομής να επενδυθεί στις υποδομές και στην ανάπτυξη των ακαδημιών. Η θέση μας για τη διαιτησία είναι ταυτόσημη με τους 12 και επιθυμούμε γρήγορες θεσμικές αλλαγές που θα επαναφέρουν την αξιοπιστία στο χώρο του ποδοσφαίρου και μεταξύ αυτών η αύξηση της ανταγωνιστικότητας, η οποία και ενισχύει την αξιοπιστία. Σε αυτά τα πλαίσια είμαστε υπέρ της μείωσης των ομάδων της Superleague σε 14 αλλά σε βάθος χρόνου και με συγκεκριμένο σχέδιο και χρονοδιάγραμμα».

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης θίγει το θέμα του πρωταθλητή, τονίζοντας πως «είμαστε υπέρ της συμμετοχής όλων των ομάδων –αυτονόητα και του πρώτου στη βαθμολογία- σε αγώνες κατάταξης» και προσθέτει ότι «γΓια διαφορετικούς λόγους, η ΕΠΟ και η Superleague δεν έχουν φέρει σε πέρας τις σπουδαίες αλλαγές που συμφωνήθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες και για το λόγο αυτό συντασσόμαστε στην θέση του να μην ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς θεσμική και δομική αναδιάταξη».

Επιμένει για Μακ η Φιορεντίνα

Η περίπτωση του Ρόμπερτ Μακ εξακολουθεί να απασχολεί τη διοίκηση της Φιορεντίνα, η οποία σκοπεύει να τσεκάρει τον διεθνή Σλοβάκο του ΠΑΟΚ στα επόμενα παιχνίδια που θα δώσει στο Euro και ακολούθως να καταθέσει πρόταση.

Το ενδιαφέρον των «βιόλα» για τον 25χρονο μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ είναι γνωστό εδώ και μέρες, με τον αθλητικό διευθυντή της ομάδας να έχει στρέψει την προσοχή του στον Μακ μαζί με άλλες δύο περιπτώσεις παικτών, του Σεμπάστιεν Χάλερ της Ουτρέχτης και του Νεμάνια Μιχαΐλοβιτς της Παρτιζάν Βελιγραδίου.

Οι «βιόλα» παρακολουθούν τα παιχνίδια της Σλοβακίας έχοντας κάνει focus πάνω στον Ρόμπερτ Μακ «που αν πείσει με τις εμφανίσεις τους μπορεί και να προχωρήσει για την απόκτησή του», σημειώνεται σήμερα στον ιταλικό Τύπο.

Ματέους Λέιτε… ο αντικαταστάτης του Σλοβάκου

Καιρός για αποφάσεις στον ΠΑΟΚ, καθώς ο χρόνος πιέζει και οι καταστάσεις τρέχουν. Η διοίκηση του «Δικέφαλου του Βορρά» καλείται να αποφασίσει αν θα παραχωρήσει τον Ρόμπερτ Μακ σε ομάδα του εξωτερικού, ώστε να προχωρήσει στην απόκτηση του αντικαταστάτη του, ο οποίος –πιθανότατα- θα είναι ο 33χρονος Βραζιλιάνος Ματέους Λέιτε. Στον ΠΑΟΚ κρατούσαν σταντ-μπάι τον Βραζιλιάνο για δύο λόγους. Ο ένας είναι το γεγονός πως προβληματίζονταν για τον αν πρέπει να προχωρήσουν πρώτα σε πώληση κάποιου ακραίου (με πιθανότερο τον Μακ) και ο δεύτερος η ηλικία του, αφού είναι 33 χρόνων. Η δεύτερη παράμετρος αφορούσε τη διαφορά στη διάρκεια του συμβολαίου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πρότεινε έναν χρόνο με οψιόν ανανέωσης και ο παίκτης ζητούσε δύο χρόνια. Το σκηνικό αλλάζει, όμως, καθώς οι κρούσεις που δέχεται ο παίκτης από άλλες ομάδες, κυρίως ιταλικές, αναγκάζουν Μίχελ και Ίβιτς να σκεφτούν πως ίσως ο Ματέους δεν θα είναι για πολύ ακόμη ελεύθερος.Γι’ αυτό και σκέφτονται να του δώσουν το διετές συμβόλαιο που θέλει και να τον αποκτήσουν μιας και είναι παίκτης δεδομένης ποιότητας που μπορεί να βοηθήσει σε όλες τις θέσεις της επίθεσης. Η τελική απόφαση θα παρθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και ο Ματέους είναι πιθανό να αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα