Τσόρι και Καμπιάσο στον δρόμο που χάραξε ο Φουστέρ

Η παρουσία του Νταβίντ Φουστέρ στο ρόστερ του Ολυμπιακού και την επόμενη περίοδο ήταν δεδομένη μέχρι και πριν από λίγα 24ωρα. Ξαφνικά, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ ανακοίνωσε ότι δεν θα ανανεώσει τη συνεργασία της με τον έμπειρο μέσο από την Ισπανία, αιφνιδιάζοντας τους πάντες. Τι συνέβη και άλλαξε η γραμμή; Πολύ απλά, ο Ολυμπιακός αποφάσισε να προχωρήσει σε ηλικιακή ανανέωση του έμψυχου δυναμικού του.

Η απόφαση ελήφθη στο λιμάνι μετά από πιέσεις που άσκησε ο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος είχε τη συμπαράσταση του Κριστιάν Καρεμπέ. Τόσο ο Πορτογάλος τεχνικός, όσο και ο Γάλλος σύμβουλος χρησιμοποίησαν ως επιχειρήματα δύο εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία: 1) Το ότι οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες από τη μία κοστίζουν πολύ, καθώς αξιώνουν υψηλά συμβόλαια, και από την άλλη παρουσιάζουν πολλά προβλήματα, καθώς δεν είναι σε θέση να βγάλουν ένα πρόγραμμα 40-50 αγώνων σε μία σεζόν. 2) Ότι οι μεγάλοι σε ηλικία παίκτες δεν έχουν αξία μεταπώλησης και, ως εκ τούτου, η ομάδα δεν μπορεί να περιμένει έσοδα από πιθανή μεταγραφή τους.

Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ανακοίνωσε ξαφνικά ότι τερματίζεται η συνεργασία του με τον Νταβίντ Φουστέρ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ευχαρίστησε τον Ισπανό άσο και του ευχήθηκα τα καλύτερα για τη συνέχεια: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει τη μη ανανέωση της συνεργασίας της με τον Νταβίντ Φουστέρ και τον ευχαριστεί για την προσφορά του στον σύλλογο. Υπηρέτησε όλα αυτά τα χρόνια, σαν καλός στρατιώτης, την ερυθρόλευκη σημαία και τίμησε το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας μας. Οι ευχές μας για επιτυχία στη συνέχεια της ζωής και της καριέρας του θα τον συνοδεύουν».

Στο… κάδρο οι Τσόρι και Καμπιάσο

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής. Ο Φουστέρ θα είναι ο μοναδικός που θα «συμβάλει» στην ηλικιακή ανανέωση του «ερυθρόλευκου» ρόστερ; Σαφώς και όχι. Η διοίκηση του Ολυμπιακού σκοπεύει να φωνάξει τις επόμενες ημέρες τους δύο Αργεντινούς, Τσόρι Ντομίνγκεζ και Εστεμπάν Καμπιάσο, προκειμένου να ξεκινήσει συζητήσεις μαζί τους. Η τακτική που θα ακολουθήσουν οι Πειραιώτες θα είναι η εξής. Στους δύο έμπειρους παίκτες θα γίνει σαφές ότι δεν υπολογίζονται για βασικοί την επόμενη περίοδο. Ένα το κρατούμενο λοιπόν. Το επόμενο «χτύπημα» θα αφορά τις απολαβές τους. Με αφορμή τον παραγκωνισμό τους στον πάγκο, θα τους προταθεί μείωση αποδοχών ακόμη και 50%.

Στο λιμάνι πιστεύουν ότι και οι δύο θα… στραβώσουν και δεν θα δεχθούν τις αλλαγές στο… εργασιακό τους καθεστώς, αναζητώντας το επαγγελματικό τους μέλλον σε άλλες… πολιτείες. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι κινήσεις για την κάλυψη των κενών. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει να καλύψει το κενό του Καμπιάσο με τον Ολλανδό Βιλένα, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Φέγενορντ. Ο νεαρός μέσος αποτελεί «μήλον της Έριδος» για πολλές ομάδες, ωστόσο στον Πειραιά πιστεύουν πως έχουν τον τρόπο να τον πείσουν να έρθει στην Ελλάδα. Την ίδια στιγμή αναζητείται και μεσοεπιθετικός, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που αφήνουν οι Φουστέρ και Ντομίνγκεζ.

Ο Κίκε Φλόρεθ θέλει τον Ρομπέρτο στην Εσπανιόλ

Ανεξάρτητα με τις αλλαγές στη μεσαία γραμμή, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί να κινηθεί και για τερματοφύλακα. Όπως έγινε γνωστό, ο νέος τεχνικός της Εσπανιόλ, Κίκε Φλόρεθ, θέλει τον Ρομπέρτο Γκάγκο στην ομάδα του, καθώς τον γνωρίζει πολύ καλά από τη συνύπαρξή τους στην Ατλέτικο Μαδρίτης.

Η Βαρκελώνη θα μπορούσε να αποτελέσει έναν εξαιρετικό προορισμό για τον Ισπανό τερματοφύλακα των «ερυθρόλευκων», καθώς θέλει να βρίσκεται κοντά τα παιδιά του, ενώ βασική του επιδίωξη είναι να επιστρέψει στην Ισπανία, προκειμένου να βρίσκεται κοντά στην οικογένειά του. Ο Ολυμπιακός φέρεται να έχει ειδοποιηθεί από τον μάνατζερ του παίκτη και αναμένεται η πρόταση των Καταλανών. Υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου υπάρχει ρήτρα, βάσει της οποίας με το ποσό των 5,5 εκατ. ευρώ ο Ρομπέρτο μπορεί να πάρει μεταγραφή στην ομάδα αρεσκείας του, ωστόσο η ελληνική ομάδα φαίνεται να κάμπτεται και με ένα μικρότερο ποσό.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα