Πρωτοποριακή η νέα ΣΣΕ στον ΟΤΕ

Λίγες ημέρες ζωής μετράει η νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας (σ.σ. υπογράφηκε παραμονή των Χριστουγέννων) που συμφωνήθηκε μεταξύ της ΟΜΕ-ΟΤΕ και της διοίκησης του ΟΤΕ, και αν κάτι τη χαρακτηρίζει είναι η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, καθώς και ο σημαντικά υψηλότερος –τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα της αγοράς– εισαγωγικός μισθός.

Όπως προαναφέρθηκε, η νέα ΣΣΕ υπεγράφη στις 23 Δεκεμβρίου και βάσει αυτής καθιερώνεται νέο μισθολόγιο για τους νεοπροσλαμβανόμενους στον ΟΤΕ, ενισχύοντας τον εισαγωγικό μισθό, με τον κατώτατο να διαμορφώνεται στα 755 ευρώ (σ.σ. για εργαζόμενους πλήρους απασχόλησης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης), ποσό σημαντικά υψηλότερο από τα σημερινά δεδομένα της αγοράς.

Για όσους, τώρα, εργάζονται σήμερα στον ΟΤΕ –τακτικό προσωπικό με σύμβαση αορίστου χρόνου– σύμφωνα με τα βασικά της σημεία η νέα Συλλογική Σύμβαση για την επόμενη τριετία:
# Διασφαλίζει τις θέσεις εργασίας καθώς η εταιρεία δεσμεύεται να μην προχωρήσει σε απολύσεις για οικονομοτεχνικούς λόγους.
# Διατηρεί τη μεσοσταθμική μείωση 11% της προηγούμενης σύμβασης σε σχέση με το μισθολόγιο του 2011, αλλά και μειωμένο το εβδομαδιαίο ωράριο στις 35 ώρες.
Επιπλέον, συμφωνήθηκε η ένταξη στον ΟΤΕ της πλειονότητας των εργαζομένων της OTEPLUS, θυγατρικής του Ομίλου, με τους νέους μισθούς και πρόσθετες παροχές που ενισχύουν το εισόδημά τους.
Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στα τηλεφωνικά κέντρα της Εξυπηρέτησης Πελατών στην OTEPLUS θα μεταφερθούν σε άλλη θυγατρική του Ομίλου και οι συμβάσεις εργασίας τους θα μετατραπούν σε αορίστου χρόνου.
Τέλος, συμφωνήθηκε ο εξορθολογισμός μια σειράς επιδομάτων και παροχών στο πλαίσιο του μετασχηματισμού και της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας.

Μ. Τσαμάζ: «Ενισχύουμε τους χαμηλά αμειβόμενους νέους»
Επ’ αφορμή της υπογραφής της νέας ΣΣΕ, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε τα εξής: «Υπογράψαμε ακόμη μια πρωτοποριακή συμφωνία με τους εργαζομένους του ΟΤΕ. Εν μέσω της συνεχιζόμενης δύσκολης περιόδου για την Ελλάδα, η συμφωνία αυτή δημιουργεί νέα δεδομένα στον ΟΤΕ και την αγορά, συνεχίζει να διασφαλίζει την απασχόληση για τους ανθρώπους μας, ενώ με το νέο μισθολόγιο ενισχύει τους χαμηλά αμειβόμενους νέους που μπαίνουν στην αγορά εργασίας. Δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε να γίνουμε πιο ευέλικτοι και να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί συνεχίζοντας τις επενδύσεις μας προς όφελος των πελατών, των μετόχων μας, αλλά και της χώρας».

Οι αποφάσεις της έκτακτης Γ.Σ.
Λίγες ημέρες πριν εκπνεύσει το 2014 πραγματοποιήθηκε, εξάλλου, η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε., με παρόντες μετόχους που εκπροσωπούσαν το 72,57% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Κατά τη διάρκεια της Γ.Σ. συζητήθηκαν και λήφθηκαν κατά πλειοψηφία αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920, όπως τα παρακάτω:
# Η τροποποίηση και ανανέωση της σύμβασης του διευθύνοντος συμβούλου, Μιχάλη Τσαμάζ, για επιπλέον 3,5 χρόνια, έως την ημερομηνία πραγματοποίησης της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων του 2018.
# Η σύναψη επιμέρους συμφωνιών (service arrangements) μεταξύ αφενός της ΟΤΕ Α.Ε. και εταιρειών του Ομίλου ΟΤΕ και αφετέρου της Deutsche Telekom και της Telekom Deutschland GmbH για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών για το έτος 2015, στο πλαίσιο της εγκεκριμένης «Σύμβασης Πλαισίου Συνεργασίας και Παροχής Υπηρεσιών».
# Την τροποποίηση/συμπλήρωση της απόφασης της 61ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 26/6/2013 προκειμένου η δέσμευση/διάθεση ποσού εκ των φορολογηθέντων αποθεματικών της Εταιρείας για την κάλυψη της ίδιας συμμετοχής της στη Δράση του ΕΣΠΑ, ICT4Growth, να ισχύει για διάστημα πέντε ετών από την ολοκλήρωση της επένδυσης και έναρξη της παραγωγικής της λειτουργίας.

Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη το 4G της COSMOTE
Διαθέσιμο στο 70% του πληθυσμού της χώρας είναι πλέον το δίκτυο 4G της COSMOTE, καθώς η εταιρεία πέτυχε τον δύσκολο στόχο που είχε θέσει για πληθυσμιακή κάλυψη 70% εντός του 2014. Το δίκτυο 4G της COSMOTE είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη, υπερέχοντας σημαντικά από τον ανταγωνισμό, καθώς καλύπτει ήδη όλες τις πόλεις άνω των 50.000 κατοίκων, πολλές μικρότερες σε όλη τη χώρα, αλλά και όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πιλοτικές δοκιμές κινητού ευρυζωνικού δικτύου 4G+ στις οποίες προχώρησε, πρώτη στην Ελλάδα, η COSMOTE, για ταχύτητες που φτάνουν έως και τα 300Mbps. Η εταιρεία αναβαθμίζει περαιτέρω το προηγμένο 4G δίκτυό της σε 4G+, τεχνολογίας LTE Advanced, αξιοποιώντας τις ενισχυμένες δυνατότητες του δικτύου της μετά την πρόσφατη απόκτηση νέου φάσματος στα 800MHz και 2,6GHz. Η COSMOTE εκτιμά ότι θα διαθέσει εμπορικά ταχύτητες έως και 300Mbps σε επιλεγμένες περιοχές, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.

Ο γενικός διευθυντής Τεχνολογίας και Λειτουργιών του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Στέφανος Θεοχαρόπουλος, δήλωσε σχετικά: «Θέτοντας το στόχο για 70% πληθυσμιακή κάλυψη 4G μέσα στο 2014, γνωρίζαμε πως θα έπρεπε να επιδοθούμε σε έναν αγώνα δρόμου για να τον πετύχουμε. Σήμερα, είμαι υπερήφανος που οι “δρομείς” της COSMOTE, οι τεχνικοί μας και οι άνθρωποι του δικτύου, ολοκλήρωσαν αυτόν τον αγώνα με επιτυχία, διασφαλίζοντας ότι το δίκτυο 4G της εταιρείας είναι Νο1 σε πληθυσμιακή κάλυψη, και με απόσταση από τον ανταγωνισμό. Θα συνεχίσουμε, με τον ίδιο ενθουσιασμό και την ίδια δέσμευση, να αναβαθμίζουμε την εμπειρία που απολαμβάνουν οι πελάτες μας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα