Πρωτοστατεί το Ποτάμι σε μομφή κατά της Ζωής

Εδώ και καιρό το Ποτάμι είχε ταχθεί ανοιχτά εναντίον της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα ο ίδιος ο Σταύρος Θεοδωράκης την έχει κατηγορήσει από του βήματος της Βουλής ότι προσπαθεί να βάλει δυναμίτη στα θεμέλια της απαραίτητης συναίνεσης μεταξύ των κομμάτων.
Τώρα πλέον το Ποτάμι αποφάσισε να αναλάβει δράση για να κατατεθεί πρόταση μομφής κατά της προέδρου της Βουλής. Ήδη οι βουλευτές του κόμματος, ο Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυρωτάς άρχισαν επαφές με τις κοινοβουλευτικές ομάδες και τους βουλευτές άλλων κομμάτων, ώστε το αργότερο το Σεπτέμβριο να κατατεθεί η σχετική πρόταση. Για την πρόταση μομφής απαιτούνται 50 υπογραφές βουλευτών, όμως στην Σεβαστουπόλεως ελπίζουν ότι θα συγκεντρώσουν υπερδιπλάσιο αριθμό υπογραφών.
«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου παραβιάζει την ουσία του Συντάγματος, προσπαθεί να υποκαταστήσει την κυβέρνηση και βέβαια δεν ασκεί τα καθήκοντά της, καθότι στις τελευταίες κρίσιμες ψηφοφορίες αρνήθηκε να προεδρεύσει. Η Ολομέλεια θα πρέπει τον Σεπτέμβριο να αποφασίσει αν θα έχει την ίδια πρόεδρο», σημείωσε ο κ. Θεοδωράκης.
Θα ψηφίσει
Την πρόθεση του Ποταμιού να ψηφίσει υπέρ του νομοσχεδίου για τη συμφωνία ανακοίνωσε ο βουλευτής του κόμματος Σπύρος Λυκούδης. Ο βουλευτής Α’ Αθήνας και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής μιλώντας στη Βουλή τόνισε ότι: «Το δύσκολο μνημόνιο που είναι τώρα στις πλάτες της χώρας αποτελεί μια τελευταία δυνατότητα της χώρας για να μην χάσει την επαφή της με την Ευρώπη. Η ένταξή μας στην ΕΕ πριν από 35 χρόνια έγινε για γεωπολιτικούς και πολιτικούς λόγους. Συντέλεσε στην ανάπτυξή μας. Πέτυχε την εξάπλωση της επιρροής μας και βοήθησε την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ. Όμως η σχέση μας με την ΕΕ παρέμενε αμφίσημη. Αρμέγαμε την αγελάδα και περί άλλων τυρβάζαμε. Παραμείναμε μια χώρα συντεχνιακά οργανωμένη με φοβικά σύνδρομα, με απέχθεια στην εξωστρέφεια και την καινοτομία. Ήμαστε πάντα το μαύρο πρόβατο. Φτάσαμε μέσα σε ένα αυτάρεσκο κλίμα, να επιλέγουμε εχθρούς μεταξύ των εταίρων μας, ζητώντας αλληλεγγύη, άνευ ανάληψης ευθυνών. Αντιμετωπίσαμε και ιταμές στάσεις, όμως το πνεύμα της ΕΕ επικρατούσε».
Σύμφωνα με τον κ. Λυκούδη «οι μεταρρυθμίσεις δυστυχώς έρχονται και επιβάλλονται απ’ έξω. Θα έπρεπε να τις έχουμε εφαρμόσει εδώ και δεκαετίες. Στεκόμαστε ακόμα στα πόδια μας. Οι κίνδυνοι όμως δεν έχουν εκλείψει. Δεν είναι η ΕΕ το τέλειο οικοδόμημα, ούτε η αρχιτεκτονική του ευρώ χωρίς προβλήματα. Όμως έχει δημιουργήσει μηχανισμούς για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα. Καλούμαστε να ψηφίσουμε αυτά που διαπραγματεύτηκε η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα. Εκλέχτηκε με πανεύκολη αντιπολίτευση. Καλούμαστε να ψηφίσουμε ένα μνημόνιο που δεν ήταν αναγκαίο. Όμως τώρα δεν γίνεται αλλιώς. Το Ποτάμι θα ψηφίσει θετικά στην συμφωνία».
Σε ότι αφορά τον Γρηγόρη Ψαριανό, που ζήτησε να καταργηθεί το μπόνους των 50 εδρών για να ψηφίσει από την Σεβαστουπόλεως τονίζουν ότι το κόμμα θα προσέλθει συντεταγμένα στην ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα