Πότε ανοίγει το Taxisnet για τις φορολογικές δηλώσεις

Πλησιάζει η ημερομηνία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων αφού ο Τρύφων Αλεξιάδης αποκάλυψε το πότε θα ανοίξουν οι εφαρμογές του Taxisnet. Αυτό θα γίνει, όπως είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και στις αρχές της μεθεπόμενης.

Ο κ. Αλεξιάδης, μιλώντας στο φορολογικό φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, ανέφερε ότι το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, μέσα από διάλογο, με στόχο ένα απλό, δίκαιο, σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα.

Παράλληλα, δήλωσε πως θα υπάρξει νομοσχέδιο για το λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων και για το πλαστικό χρήμα. Οσον αφορά το τελευταίο, υποστήριξε πως θα υπάρξουν κίνητρα για την χρήση του και υποχρεωτικά μέτρα αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις, φέρνοντας ως παράδειγμα τα νησιά

Σχετικά με το Περιουσιολόγιο, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε πως δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη.

Ασκώντας κριτική σε όσους κατηγορούν την κυβέρνηση για την φορολογική αλλά και την γενικότερη οικονομική της πολιτική, τους κάλεσε να καταθέσουν επιτέλους εναλλακτικές προτάσεις.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, σημειώνοντας ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα