«Πύραυλοι» αέρος-αέρος για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας

 

Η προκαταβολή για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας συνεχίζει να προκαλεί… βέρτιγκο στη δημόσια πολιτική συζήτηση, με εκατέρωθεν βολές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βουλευτής της Ν.Δ. και υποψήφιος αρχηγός του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, εγκάλεσε… ιντερνετικώς (σ.σ. με ανάρτησή του στο Twitter) τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα «γιατί τέτοια βιασύνη να πληρώσουμε την προκαταβολή;», και συμπλήρωσε ότι διαφωνεί «με τα 500 εκατ. στη Lockheed για πενηντάχρονα αεροπλάνα».

Το γάντι της αντιπαράθεσης σήκωσαν κύκλοι του υπουργείου Εθνικής Άμυνας οι οποίοι ανταπάντησαν με βολές κατά της αντιπολίτευσης και κυρίως κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Αντιλαμβανόμαστε τη μήνη του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των εσωκομματικών αντιπάλων του όπως και τη στάση του κ. Ανδρέα Λοβέρδου κατά της κ. Φώφης Γεννηματά (ΑΝΥΕΘΑ όταν υπεγράφη η απόφαση του ΚΥΣΕΑ) και του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου που υπέγραψε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας P3» ανέφεραν χαρακτηριστικά κύκλοι του ΥΕΘΑ.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές δημοσιοποίησαν παλαιότερη απόφαση του ΚΥΣΕΑ με τις υπογραφές των κ.κ.. Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Δένδια και του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, σχολιάζοντας τα εξής:

«Επισυνάπτουμε την απόφαση του ΚΥΣΕΑ με τις υπογραφές των κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλου, Βενιζέλου, Δένδια και του ιδίου του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος προφανώς μέσα στη ζάλη της εξουσίας και του εσωκομματικού παραλογισμού ξέχασε ότι έχει υπογράψει και ο ίδιος την απόφαση για την αναβάθμιση των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας.
»Θέλουμε να τους παρακαλέσουμε να μην εμπλέκουν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε μικροπολιτικές διαφορές όπως έκαναν ανεπιτυχώς με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα