Ρανιέρι… και επισήμως στον πάγκο της Εθνικής!

Το… μυστήριο φτάνει στο τέλος του! Ο Ιταλός Κλαούντιο Ρανιέρι είναι, οριστικά και αμετάκλητα, ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος με δηλώσεις του στη Γαλλία!

Ο 62άχρονος κόουτς ήταν ξεκάθαρος. Έχει επέλθει συμφωνία σε όλα και απομένουν μόνο ορισμένες λεπτομέρειες, οι οποίες θα διευθετηθούν το συντομότερο δυνατό. Είναι γεγονός πως η σιγή ιχθύος της ΕΠΟ προκάλεσε ανησυχία, αλλά οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή επανέφεραν την… τάξη και πλέον θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η πρόσληψή του στον πάγκο της Εθνικής Ελλάδος. Όσα είπε, εξάλλου, δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία:

«Είμαι πολύ κοντά στην Ελλάδα. Μιλάμε και είμαστε φίλοι. Υπάρχουν ακόμη κάποιες λεπτομέρειες να συζητήσουμε. Όμως είμαστε πάρα πολύ κοντά. Μπορείς να πεις ότι έχουμε κλείσει τη συμφωνία».

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι θα διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος στον πάγκο της Εθνικής, με στόχο την πρόκριση στην τελική φάση του EURO 2016, που θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Ο Ιταλός τεχνικός έχει να επιδείξει μία μακρόχρονη καριέρα και μεγάλες επιτυχίες. Έχει καθίσει στον πάγκο μεγάλων συλλόγων, στη διάρκεια μίας διαδρομής που ξεκίνησε το 1986. Τότε, ταπεινός και άγνωστος σαν κόουτς, μόλις είχε κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια στην Παλέρμο, ανέλαβε μία ομάδα ονόματι Λαμετίνι! Ακολούθησε ένα ακόμη άγνωστο κλαμπ, η Πουτεολάνα.

Το 1988, όμως, άρχισε να λάμπει το αστέρι του. Ανέλαβε την Κάλιαρι, στην οποία δούλεψε για τρία χρόνια. Το 1991 ανέβηκε ακόμη ψηλότερα. Και συγκεκριμένα στον πάγκο της Νάπολι. Ακολούθησε η Φιορεντίνα, το 1993 και το 1997 ήταν η χρονιά που απαγκιστρώθηκε από το ιταλικό ποδόσφαιρο και θέλησε να δοκιμάσει τις ικανότητές του σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναλαμβάνοντας την τεχνική ηγεσία της Βαλένθια. Το 1999 πήγε στην Ατλέτικο Μαδρίτης και το 2000 τόλμησε μία ακόμη μεγάλη αλλαγή, μετακομίζοντας στην Αγγλία και συγκεκριμένα στους «μπλε» της Τσέλσι. Τέσσερα χρόνια κάθισε στο Λονδίνο, για να επιστρέψει στην Ισπανία και στη Βαλένθια, όπου παρέμεινε για μία σεζόν.

Από το 2005, μέχρι το 2007 που επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της Πάρμα, τα ίχνη του χάνονται. Όμως η επαναφορά του είναι δυναμική και την ίδια χρονιά, δέχεται πρόταση από τη Γιουβέντους, την οποία κάνει αποδεκτή. Δύο χρόνια στο Τορίνο και το 2009 αλλάζει ομάδα και πόλη. Προορισμός του η «Αιώνια Πόλη», η Ρώμη και η Ρόμα. Το 2011 πηγαίνει στο Μιλάνο και στην Ίντερ και το 2012 αναλαμβάνει τη Μονακό, αποκομίζοντας εμπειρίες και από το γαλλικό πρωτάθλημα. Οι Μονεγάσκοι ήθελαν πρωτάθλημα, αλλά ο Ρανιέρι είχε να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Παρί Σεν Ζερμέν. Δεν κατάφερε να την παραμερίσει, η 2η θέση δεν άρεσε στον Ρώσο ιδιοκτήτη των Μονεγάσκων και ο Ρανιέρι έλυσε το συμβόλαιό του, αναζητώντας νέες προκλήσεις στην καριέρα του.

Πρόκειται για έναν πολύ σημαντικό προπονητή, ο οποίος βέβαια, δεν έχει εμπειρία από Εθνικές ομάδες. Σύμφωνα με τα δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά, οι απολαβές του θα κυμαίνονται στις 800.000 ευρώ ετησίως, ενώ έχει προβλεφθεί μπόνους για πρόκριση στο Euro.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα