Ρότζερς: «Άλλη θέση στο εξής ο Τζέραρντ»

Σε μια πολύ σημαντική απόφαση προχώρησε ο προπονητής της Λίβερπουλ, Μπρένταν Ρότζερς καθώς γνωστοποίησε πως ο Στίβεν Τζέραρντ από εδώ και πέρα θα παίζει σε διαφορετική θέση απ’ αυτή που τον έχουν όλοι συνηθίσει.

Συγκεκριμένα, ο Άγγλος μέσος θα παίζει στο εξής μπροστά από τα δύο στόπερ προκειμένου να φτιάχνει παιχνίδι από πίσω σε ένα ρόλο «Τσάμπι Αλόνσο».

«Είναι κάτι για το οποίο εγώ και ο Στίβεν μιλάμε εδώ και αρκετό καιρό. Τα πήγε πολύ καλά σε αυτό τον ρόλο με τη Στόουκ. Νομίζω ότι μπορεί να παίξει εκεί λόγω της προσωπικότητάς του. Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί τακτικά κάποιον που να μπορεί να συντονίσει το παιχνίδι από τα μετόπισθεν, καταλαβαίνοντας πότε πρέπει να παίξει με κοντινή μπαλιά, πότε με μακρινή και πότε να πρεσάρει. Η συγκεκριμένη θέση απαιτεί ηγετικά χαρακτηριστικά και ο Στίβεν τα έχει. Ο ίδιος ξέρει καλά πως δεν είναι αυτός που ήταν στα 23 του, αλλά έχει ακόμα ποιότητα παγκόσμιας κλάσης στην πάσα και την ανάγνωση του παιχνιδιού. Τόσα χρόνια οι κινήσεις του ήταν στην επίθεση της ομάδας, τώρα πρέπει να τον προγραμματίσουμε να λειτουργεί πίσω από τη σέντρα, όπου δεν χρειάζεται να τρέχει κατά μήκος του γηπέδου, αλλά μόνο να κινείται γρήγορα σε μικρούς χώρους, κάτι που μπορεί να κάνει. Επίσης, είναι ένας από τους καλύτερους στις στημένες φάσεις στην Αγγλία, οπότε και ο ίδιος είναι ικανοποιημένος με αυτό τον ρόλο», ανέφερε για το συγκεκριμένο θέμα ο τεχνικός των «κόκκινων», Μπρένταν Ρότζερς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα