Σε εγρήγορση η Δημ. Συμπαράταξη

Παράλληλα με την σκληρή αντιπαράθεση, που επιχειρεί με την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη προσπαθούν να πείσουν το Ποτάμι για κοινή πλεύση. Έτσι, λοιπόν, στο Κεντρικό Συντονιστικό Συμβούλιο αποφασίστηκε η πορεία προς την Προγραμματική Συνδιάσκεψη, αλλά και το χρονοδιάγραμμα.

Το επόμενο βήμα είναι να σταλούν επιστολές της Φώφης Γεννηματά προς το Ποτάμι, το ΚΙΔΗΣΟ, ενώ αντίστοιχη πρόσκληση θα γίνει σε στελέχη του ευρύτερου χώρου, από την Άννα Διαμαντοπούλου ως τον Αλέκο Παπαδόπουλο.

Στη συνεδρίαση του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου, έπεσε η ιδέα αυτό να γίνει θεσμικά, με την επιστολή να αποστέλλεται από το ίδιο το Συντονιστικό. Η ιδέα όμως απορρίφθηκε και τις επαφές θα κάνει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά.
Προκειμένου να συνεχιστούν οι πρωτοβουλίες για την ανασυγκρότηση «του χώρου της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, του Προοδευτικού Κέντρου και της Πολιτικής Οικολογίας», όπως λένε, στη Δημοκρατική Συμπαράταξη προτείνουν την άμεση συγκρότηση μίας Επιτροπής που θα αποτελείται από εκπροσώπους της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και όλων των άλλων δυνάμεων του χώρου που επιθυμούν να συμβάλουν στο εγχείρημα, η οποία και θα δρομολογήσει τις σχετικές διαδικασίες.
Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προαναγγελθείσα απόφασή τους να προτείνουν τον συντονισμό δράσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού.
Στο μεταξύ, αποφασίστηκε να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες συγκρότησης των Περιφερειακών Οργάνων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης με την ανάδειξη Γραμματειών που θα έχουν και την ευθύνη της λειτουργίας τους. Οι Γραμματείες αυτές θα επιφορτιστούν με την ευθύνη να οργανώσουν τον προγραμματισμό των τοπικών δράσεων στην πορεία ως την Προγραμματική Συνδιάσκεψη που προγραμματίζεται για τα μέσα Μαΐου.
Ταυτόχρονα, θα επιταχυνθούν οι διαδικασίες διαμόρφωσης των προγραμματικών θέσεων από τους θεματικούς τομείς στους οποίους συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων και των κινήσεων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Επίθεση σε Τσίπρα

Πέραν των αποφάσεων του Κεντρικού Συντονιστικού Συμβουλίου η Δημοκρατική Συμπαράταξη με ανακοίνωση της εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα με αφορμή το ταξίδι στην Τουρκία.

«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών έχουν υποχρέωση, κατηγορηματικά και σθεναρά να τονίζουν και να αναδεικνύουν τις πάγιες ελληνικές θέσεις. Δεν είναι παρατηρητές, όπως δυστυχώς έκαναν χθες και μάλιστα σε μείζονα εθνικά θέματα», επισημαίνεται ενώ προστίθεται ότι “οφείλουν δε να πορευτούν χωρίς συμψηφισμούς, υποχωρήσεις και παραχωρήσεις, σύμφωνα με την εθνική γραμμή”. Ακόμη υπογραμμίζεται ότι “η Τουρκία οφείλει να αναλάβει ευθύνες και δεσμεύσεις για τις προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές, να σεβαστεί τους κανόνες, τις συμφωνίες, με την ΕΕ, οφείλει να σεβαστεί τις Διεθνείς Συμβάσεις και το Διεθνές Δίκαιο”.

Βολές κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο twitter, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος, με αφορμή τις δηλώσεις του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ.

“Με τις δηλωσεις Τουσκ επαληθεύεται πως ο Πρωθυπουργός ψεύδεται συστηματικά. Δεν είναι έγκυρος ούτε και στις αναφορές του σε γεγονότα“, ήταν το σχόλιο του Ανδρέα Λοβέρδου στο twitter.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα