Σε ενεργό ρόλο 40 βουλευτές

Από τον Φεβρουάριο του 2012 μέχρι σήμερα η Κ.Ο. της Ν.Δ. συνερχόταν αραιά και πού, και συνήθως οι βουλευτές πήγαιναν, άκουγαν κι έφευγαν και μετά έκαναν παράπονα σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Τώρα η Κ.Ο. μέσα σε 45 ημέρες μετά την εκλογική ήττα συνήλθε ήδη δύο φορές και την Τετάρτη είναι η 3η φορά που έχει συγκληθεί.
Στόχος του Αντώνη Σαμαρά είναι να ενεργοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές στην κομματική διαδικασία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι ο ίδιος θα πάψει να διαβουλεύεται, προνομιακά, με τα στελέχη με τα οποία προχώρησε μαζί τις τελευταίες 10ετίες. Ωστόσο, μπροστά στην κριτική προβεβλημένων βουλευτών και μη κοινοβουλευτικών στελεχών (Μπακογιάννη, Δένδιας, Στυλιανίδης, Χατζηδάκης κ.ά.), ο Αντ. Σαμαράς έχει ως μόνη επιλογή να ενεργοποιήσει όσους περισσότερους μπορεί από την κοινοβουλευτική ομάδα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, μέσα από τις διαδικασίες της Τετάρτης, για την εκλογή των 6 συντονιστών, των 21 τομεαρχών και των 4 βουλευτών που θα μετέχουν στο Πολιτικό Συμβούλιο, σε συνδυασμό με τα στελέχη που έχουν ήδη αναλάβει θέσεις ευθύνης (Γ. Πλακιωτάκης, Κυρ. Μητσοτάκης, Αδ. Γεωργιάδης, Γ. Βρούτσης, Μιλτ. Βαρβιτσιώτης) ή θα τοποθετηθούν στο κόμμα, περίπου 40 βουλευτές της Ν.Δ. θα έχουν ενεργό ρόλο στα κομματικά δρώμενα υπό τον Αντώνη Σαμαρά.
Τις προηγούμενες ημέρες διακινήθηκαν σενάρια, ότι οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Μάκης Βορίδης θα τοποθετηθούν στις θέσεις των δύο αντιπροέδρων. Όμως συνεργάτες του προέδρου της Ν.Δ. το αποκλείουν. Ωστόσο είναι πολύ πιθανό ο Μ. Βορίδης να είναι εκ των υποψηφίων για το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ ακούγονται και τα ονόματα των Γερ. Γιακουμάτου, Β. Κικίλια και της Όλγας Κεφαλογιάννη. Για τις θέσεις των τομεαρχών και συντονιστών έχουν ακουστεί οι Χρήστος Σταϊκούρας, Κώστας Σκρέκας, Λευτέρης Αυγενάκης, Σοφία Βούλτεψη, Νότης Μηταράκης, Χαράλαμπος Αθανασίου, Κώστας Τασούλας, Ανδρέας Κατσανιώτης.
Παράλληλα, ο Σαμαράς προχωρά με γρήγορους ρυθμούς την κατάρτιση του νέου κομματικού οργανογράμματος, έχοντας διπλό στόχο: τη διατήρηση της ενότητας στο εσωτερικό της ΝΔ και την ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού του κόμματος, ώστε να μπορέσει να γίνει πράξη το άνοιγμα προς την κοινωνία και να αποκατασταθεί η πληγωμένη σχέση του κόμματος με τους πολίτες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα