Σε θέσεις μάχης

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ της αντιπαράθεσης κυβέρνησης ΠΑΜΕ αναμένεται να παιχτεί την ερχόμενη Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα. Εκεί όπου η κυβέρνηση το διήμερο 5 και 6 Φεβρουαρίου διοργανώνει άλλο ένα αναπτυξιακό συνέδριο και η συνδικαλιστές του ΚΚΕ ετοιμάζονται για νέο αποκλεισμό, όπως είχε συμβεί στην Ελευσίνα.

Επισήμως το ΠΑΜΕ μέσω του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου καλεί εργατοϋπάλληλους, άνεργους μικρομεσαίους, επαγγελματίες, αγρότες, γυναίκες, νέους και νέες σε συγκέντρωση στην πλατεία στον Άγιο Ανδρέα την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στις 17.30.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη έχει υπάρξει προεργασία και αναμένονται στην Πάτρα διαδηλωτές τόσο από όλες τις περιοχές της Αχαΐας, όσο και από τους νομούς Ηλείας και Αιτωλοακαρνανίας.  Κι όπως τονίζεται από το ΠΑΜΕ “οργανώνει αυτά τα αναπτυξιακά περιφερειακά συνέδρια σε όλη την Ελλάδα προτάσσοντας προτεραιότητες για την ανάπτυξη που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων, με τη γνωστή, ψεύτικη και παραπλανητική προπαγάνδα «βγαίνουμε απ’ τα μνημόνια και την επιτροπεία», «μπαίνουμε στην κανονικότητα», «έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη που όλοι θα επωφεληθούν».

Προσπαθεί να εγκλωβίσει τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, να στρατευτούν και να δείξουν ανοχή στους στόχους της πολιτικής που εξυπηρετεί την κερδοφορία του κεφαλαίου, διατηρεί ανέπαφα τα αμέτρητα αντεργατικά και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφίσει στα προηγούμενα μνημόνια και κάνουν τη ζωή της εργατικής τάξης κόλαση.

Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, έρχονται στην Πάτρα, έχοντας ήδη προχωρήσει στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο είναι ένας νέος κρίκος της επίθεσης διαρκείας κυβέρνησης, Ε.Ε., κεφαλαίου, απέναντι στα λαϊκά στρώματα.

Για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η περιβόητη «γεωπολιτική αναβάθμιση» και η «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» σημαίνουν βαθύτερη εμπλοκή στους ανταγωνισμούς των ιμπεριαλιστικών ενώσεων, μεγαλύτερους κινδύνους για εμπλοκή σε στρατιωτικούς σχεδιασμούς, νέες θυσίες για το λαό. Με την αναβάθμιση του ρόλου των αεροδρομίων Αράξου και Ανδραβίδας, με τον κίνδυνο εγκατάστασης εκεί πυρηνικών όπλων αξιοποιούνται συνολικά οι παραπάνω σχεδιασμοί για τη στρατηγική του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Τώρα χρειάζεται να μην ανεχτούμε άλλο αυτή την κατάσταση, να μην επιτρέψουμε να τσακίσουν το παρών και το μέλλον μας με τις επιδιώξεις και τους σχεδιασμούς τους.

Έχουμε πλούσια πείρα από τα τελευταία χρόνια. Τα συμφέροντά μας δε μπαίνουν στο ίδια τσουβάλι με τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων του κεφαλαίου και των κομμάτων τους. Μπορούμε να βάλουμε φρένο στην πολιτική τους, στα καταστροφικά για τις ζωές μας σχέδιά τους”.

Και ο δήμος της Πάτρας

Πέραν των συνδικαλιστών του ΠΑΜΕ σε θέση μάχης έχει τεθεί και ο δήμος Πατρέων, καλώντας τους πολίτες σε συγκέντρωση στο κτίριο του ΚΕΠ στο παλαιό λιμάνι, την Τρίτη στις 6 Φεβρουαρίου, στις 17:30 το απόγευμα, όπου από εκεί θα γίνει πορεία προς το νέο λιμάνι της Πάτρας και το παλαιό Πτωχοκομείο, στον χώρο δηλαδή που θα δίνει την ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Στην ανακοίνωση του ο δήμος Πατρεών μεταξύ άλλων τονίζει: “Την ίδια στιγμή που ισχυρίζονται ψευδώς ότι τα καλύτερα έρχονται, νομοθετούν στα πλαίσια της 3ης αξιολόγησης, μεταξύ των άλλων, το χτύπημα του απεργιακού δικαιώματος και την επέκταση των πλειστηριασμών. Η αλήθεια όμως βρίσκεται στην πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια και στο Δήμο μας. Ενδεικτικά αναφέρουμε, τα συσσίτια, το δεκατιανό στους μαθητές που υποσιτίζονται, τις 10.000 οικογένειες που είναι ενταγμένες στο ΚΕΑ. Ανάπτυξη προς όφελος του κεφαλαίου δεν σημαίνει και καλύτερη ζωή και δουλειά με δικαιώματα για τους εργαζομένους. Τρανή απόδειξη γι’ αυτό, είναι το γεγονός ότι ενώ «η ανάπτυξη έρχεται» το 2018, δεν μπορεί να φέρει δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Η ωμή πραγματικότητα όπως αυτή αποτυπώνεται στο Δήμο μας είναι ότι σταθερά αντικαθίσταται η μόνιμη εργασία με ελαστικές σχέσεις απασχόλησης. Το 2017 εργάστηκαν 623 εργαζόμενοι για να επιστρέψουν ξανά στην ανεργία, όταν την ίδια χρονιά είχαμε 567 αποχωρήσεις μόνιμου προσωπικού και καμία αναπλήρωση”. Παράλληλα η δημοτική αρχή έχει και διεκδικήσεις για καθαρά τοπικά θέματα.

Που θα γίνει

Να σημειωθεί ότι το διήμερο 5-6 Φεβρουαρίου στην Πάτρα, στο πλαίσιο του περιφερειακού συνεδρίου θα παραβρεθούν τουλάχιστον 20 υπουργοί και φυσικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος με την ομιλία του θα ολοκληρωθούν οι εργασίες του συνέδριου.

Οι εργασίες του Συνεδρίου θα φιλοξενηθούν στον Τερματικό Σταθμό Β1 του Νέου Λιμανιού της Πάτρας (Ο.Λ.ΠΑ). Η κεντρική εκδήλωση θα ανοίξει με ομιλία του Περιφερειάρχη, Απόστολου Κατσιφάρα και θα ολοκληρωθεί με την κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Royal Theater, Ακτή Δυμαίων 53.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα