Σε κοινό δρόμο Φώφη-Γιώργος

Θεωρητικά το ΠΑΣΟΚ έχει δικαιωθεί μετά την κυβίστηση Τσίπρα και την υπογραφή του 3ου μνημονίου, καθώς ήταν το μόνο κόμμα που μιλούσε από το 2010 για αναγκαίο μονόδρομο. Τώρα το ΠΑΣΟΚ πασχίζει για την επιβίωση του, καθώς οι ψηφοφόροι του που έφυγαν στις εκλογικές αναμετρήσεις του 2012 και του 2015 πολύ δύσκολα θα επιστρέψουν.
Όμως η Φώφη Γεννηματά ισχυρίζεται το αντίθετο και δηλώνει πως το κόμμα της είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε ένα άλλο ιστορικό ρόλο, την συνένωση όλων των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς, προκειμένου να σχηματισθεί «ένας τρίτος εναλλακτικός πόλος που να μπορεί να εξασφαλίσει μια βιώσιμη λύση την επόμενη μέρα, γιατί το διακύβευμα αυτών των εκλογών είναι πώς θα κυβερνηθεί η χώρα με αποτελεσματικότητα και ασφάλεια».
Παράλληλα, η κ. Γεννηματά χαρακτήρισε αστειότητες τα περί μπαίνει ή δεν μπαίνει στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ, ενώ τόνισε ότι για πρώτη φορά το ΠΑΣΟΚ από το 2010 δεν είναι ένας λεηλατημένος χώρος και υπάρχουν επιστροφές ψηφοφόρων. Η κ. Γεννηματά υπογράμμισε την ανάγκη επανασυσπείρωση της βάσης του Κινήματος, ενώ χαρακτήρισε θετική την ανταπόκριση του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου στο κάλεσμά της για συστράτευση. «Ως επιστέγασμα αυτής της προσπάθειας που γίνεται πανελλαδικά και αυτής της απήχησης βλέπουμε ότι υπάρχει μια ανταπόκριση και σε επίπεδο κορυφής και είναι θετικό», ανέφερε.
Ταυτόχρονα δεν επιβεβαίωσε, ούτε και διέψευσε την επικείμενη συνεργασία και με την ΔΗΜ.ΑΡ., καθώς καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει καλή χημεία μεταξύ της κ. Γεννηματά και του Θανάση Θεοχαρόπουλου, προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς.
Το τρίπτυχο που θα χαρακτηρίζει τη συγκρότηση των ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, όπως εξήγησε η Φ. Γεννηματά, θα είναι ενότητα, ανανέωση, διεύρυνση.
Κράτησε σαφείς αποστάσεις και από τη ΝΔ, δηλώνοντας ότι «επιχειρεί να καθυστερήσει τις εκλογές για να καταλάβει ο κόσμος τι έχει συμβεί, αλλά υπάρχει κόστος από τις καθυστερήσεις, θα έρθει νέος λογαριασμός με τις εκλογές». Συμπλήρωσε πως «δεν είναι ώρα για επικοινωνία ούτε για πολιτικά τρικ».
Ο Βενιζέλος
Η συμπόρευση ΠΑΣΟΚ-ΚΙΔΗΣΟ δεν αναμένεται αναίμακτη εάν κρίνουμε από τις πρώτες δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Ο κ. Παπανδρέου δεν ανήκει στο ΠΑΣΟΚ», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος του κόμματος, εξηγώντας πως ο κ. Παπανδρέου «έκανε ένα κόμμα τον Ιανουάριο του 2015 προσωπικό, το οποίο υπονόμευσε την προσπάθειά μας».
Όσον αφορά το μέλλον του Κινήματος στην εκλογική μάχη υποστήριξε: «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι ένας από τους δύο πρωταγωνιστές των εκλογών, θα έλεγα εγώ. Βεβαίως μπορεί να είναι. Και πρέπει να είναι. Ρυθμιστής, είναι μια μεγάλη λέξη, η οποία ενέχει κάποιο στοιχείο εξουσίας. Θα έλεγα ότι περισσότερο πρέπει να λειτουργήσει ως εγγυητής και καταλύτης για μια λύση, η οποία είναι μια και μοναδική. Η χώρα μπορεί να πορευτεί πολύ περισσότερο τώρα που πήγαμε πίσω και που χάσαμε πόντους μόνο με μια κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας και συσπείρωσης, μια κυβέρνηση με τη συμμετοχή όλων των δημοκρατικών ευρωπαϊκών δυνάμεων. Το σωστό είναι να μετέχουν σε ένα κυβερνητικό σχήμα και τα δύο μεγάλα κόμματα, εάν υποθέσουμε ότι παραμένουν τα δύο μεγάλα κόμματα ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Θα δούμε το εκλογικό αποτέλεσμα, μπορεί να μάς εκπλήξει, μπορεί να υπάρξει ένας επιμερισμός, μια πολυδιάσπαση των πολιτικών δυνάμεων, θα δούμε. Δεν ξέρω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα