Σε παγωμένη ατμόσφαιρα

Συνεχίζει τις θεσμικές συναντήσεις ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Ν.Δ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την επίσκεψη του στο Μαξίμου, πέρασε και το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου για μία κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Προκόπη Παυλόπουλο, τον οποίο να σημειωθεί ότι ο ίδιος δεν ψήφισε.

Μέσα σε ένα παγωμένο κλίμα ο κ. Παυλόπουλος αφού συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την εκλογή του, τού ευχήθηκε καλή δύναμη στα νέα του καθήκοντα και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η Νέα Δημοκρατία, υπό την ηγεσία του, θα συμβάλει καθοριστικά ώστε να εδραιωθεί η θέση της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη, ιδίως στη σημερινή κρίσιμη συγκυρία, όπου δοκιμάζεται κυριολεκτικά, για λόγους οικονομικούς αλλά και ανθρωπιστικούς, η συνοχή και το μέλλον του ευρωπαϊκού οικοδομήματος.

Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, υπενθύμισε ότι αποτελεί κοινό τόπο, ότι η παράταξη, της οποίας ηγείται πλέον ο κ. Μητσοτάκης, είναι εκείνη, η οποία άνοιξε τον δρόμο της χώρας μας στην Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις ευχές και τον διαβεβαίωσε ότι η Νέα Δημοκρατία θα τηρήσει στο ακέραιο τον συνταγματικό της ρόλο. «Θα είμαστε μια υπεύθυνη και αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θα καταθέτει πάντα ρεαλιστικές προτάσεις για την επίλυση των μεγάλων προβλημάτων του τόπου» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν επί όλων τα καυτών ζητημάτων που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία και όπως λένε από τη Συγγρού ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε όχι μόνο την ανησυχία του για την κυβερνητική πολιτική, αλλά και τις ενστάσεις του σε ότι αφορά την πορεία της οικονομίας.

Αύριο Πέμπτη ο πρόεδρος της Ν.Δ. θα έχει τετ-α-τετ με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, ενώ την Παρασκευή θα συναντηθεί με την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

Εν συνεχεία θα έχει το πρώτο ταξίδι του στο εξωτερικό, το οποίο ως είθισται θα είναι στην Λευκωσία. Στην Κυπριακή πρωτεύουσα θα φθάσει το απόγευμα της Κυριακής και θα πραγματοποιήσει όλες τις επαφές του την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο της Βουλής, Γιαννάκη Ομήρου. Επίσης, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στο στρατόπεδο της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου(ΕΛΔΥΚ) και θα καταθέσει στεφάνι στα «Φυλακισμένα Μνήματα».

Για τον Βαρουφάκη

Μετά την απάντησή «κύκλων» της κυβέρνησης, οι οποίοι έθεταν ζήτημα αξιοπιστίας του Γ. Βαρουφάκη για τα όσα είπε στη συνέντευξη του στον Σκάι, η Νέα Δημοκρατία επανέρχεται και ζητά απαντήσεις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.  «Ο κ. Τσίπρας και ο κ. Βαρουφάκης μαζί διαπραγματεύτηκαν. Μαζί διαχειριστήκαν το ζωτικό θέμα της ελληνικής οικονομίας και επομένως την τύχη της χώρας και την καθημερινότητα των Ελλήνων. Μαζί οδήγησαν στα σημερινά οικονομικά αδιέξοδα, όπως το ασφαλιστικό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Το θέμα που έχει προκύψει με τη χθεσινή μαρτυρία – απολογία του πρώην Υπουργού Οικονομικών και στενού συνεργάτη του κ. Τσίπρα, είναι πολύ σοβαρό. Δεν απαντιέται με “κύκλους”. Όπως όλοι οι Έλληνες, περιμένουμε συγκεκριμένη απάντηση από τον κ. Πρωθυπουργό».

Σκληρό ροκ στη Βουλή

Στη Συγγρού είχαν ενημερώσει ότι μετά την εκλογή Μητσοτάκη αρχίζει το σκληρό ροκ. Και βέβαια δεν έμειναν στη στάση για το θέμα του ΕΣΡ, αλλά προχώρησαν ακόμη παρακάτω. Κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή προς τον πρωθυπουργό και τους συναρμόδιους υπουργούς με θέμα «διορισμοί ημετέρων σε κρατικές θέσεις και επαναλαμβανόμενα περιστατικά διορισμών συγγενών και φίλων μελών της κυβέρνησης σε θέσεις μετακλητών και σε θέσεις ευθύνης». Την ερώτηση κατέθεσαν 33 βουλευτές της ΝΔ, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή γραμματέα Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι 33 βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ρωτούν:

  • Πόσες είναι οι θέσεις των μετακλητών στην κυβέρνηση; Πόσα άτομα υπηρετούν σε θέσεις μετακλητών; Ποια η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού για την κάλυψη της μισθοδοσίας των μετακλητών υπαλλήλων;
  • Υπάρχει ζήτημα νομιμότητας των πράξεων διορισμού συγγενών έως και β’ βαθμού μελών της κυβέρνησης σε κρατικές θέσεις, δεδομένου ότι δεν έχει υπάρξει τροποποίηση του άρθρου έκτου του ν. 4079/2012;
  • Το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς επιβάλλει την κατάλυση των αρχών της αριστείας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας και το «βόλεμα» ημετέρων;
  • Ποια η αντίληψη της κυβέρνησης για την εφαρμογή των κανόνων του κράτους δικαίου;

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα