Σινιάλο από ESM για ελάφρυνση του χρέους

ΕΞΕΤΑΖΟΝΤΑΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΑ ΟΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ…

Την έναρξη της διερεύνησης των πιθανών εναλλακτικών ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους επιβεβαίωσε σήμερα με σχετική ανακοίνωσή του ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας – ESM.

Έστω και αν η διαδικασία βρίσκεται όπως εξηγείται σε «εμβρυακό» στάδιο και οι εν λόγω διαβουλεύσεις να γίνονται σε «καθαρά τεχνικό επίπεδο», δεν παύει η έναρξή της να αποτελεί το πρώτο «σινιάλο» διευθέτησης του ζητήματος.

«Αυτές οι επιλογές δεν έχουν συζητηθεί σε πολιτικό επίπεδο» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ESM και προστίθεται ότι «κάθε πιθανή απόφαση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα πρέπει να ληφθεί με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κρατών-μελών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα πιθανότερα σενάρια ελάφρυνσης του χρέους είναι η επιμήκυνση των αποπληρωμών και η διατήρηση των επιτοκίων σε χαμηλά επίπεδα.

Ο ΕSM επισημαίνει ότι η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους περιλαμβάνεται στη συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού μεταξύ της Ελλάδας και της ευρωζώνης και υπενθυμίζει ότι αποκλείεται κάθε πιθανότατα ονομαστικού «κουρέματος» του χρέους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα