“Σκηνικό παρακμής και διαπλοκής”

Ανεβάζει τους τόνους της αντιπαράθεσης με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό από τον οποίο ζητά απαντήσεις σε τρία ερωτήματα που έθεσε για το σκηνικό παρακμής και διαπλοκής στο τηλεοπτικό τοπίο, που υπονομεύει την ενημέρωση και τη Δημοκρατία.
Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του Ποταμιού καλεί τον πρωθυπουργό να απαντήσει στη Βουλή:
* Πρώτον, πώς είναι δυνατόν να προεξοφλεί με δημόσιες δηλώσεις του την έκβαση μιας υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας; Αυτό δεν αποτελεί ωμή παραβίαση της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης;
* Δεύτερον, γιατί η Επιτροπή, που συγκροτήθηκε με απόφαση των συνεργατών του πρωθυπουργού, δεν προχώρησε στον ενδελεχή και ουσιαστικό έλεγχο του «πόθεν έσχες» των υπερθεματιστών;
* Τρίτον, ρωτά τον κ. Τσίπρα αν θεωρεί νόμιμο και ηθικό να μπορούν να είναι ιδιοκτήτες τηλεοπτικών σταθμών εργολάβοι δημοσίων έργων και προμηθευτές του Δημοσίου.
Δηλώσεις
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Σταύρος Θεοδωράκης, τονίζοντας ότι «προσθέτει χάος πάνω στο χάος με κανόνες που θα οδηγήσουν σε νέα διαπλοκή».
«Το τίμημα αγοράς των τηλεοπτικών αδειών είναι δυσανάλογο με τις δυνατότητες της αγοράς και έτσι οι καναλάρχες θα χρειαστεί να συναλλαχθούν και να κάνουν παζάρια με την Κυβέρνηση για να επιβιώσουν», επεσήμανε ο επικεφαλής του Ποταμιού, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό. Ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι η συζήτηση για τις τηλεοπτικές άδειες «βολεύει» την κυβέρνηση, αφού με αυτόν τον τρόπο κανείς «δεν ασχολείται κανείς με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας».
«Όλα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Τα παιδιά εγκαταλείπουν τη χώρα για το εξωτερικό, οι επιχειρήσεις πάνε στη Βουλγαρία, η ανεργία δεν πέφτει, πέφτουν όμως οι συντάξεις. Και όλα καλύπτονται από την υπόθεση των καναλιών. Κανείς δεν συζητάει για την επανεκκίνηση της οικονομίας», συμπλήρωσε.
Ο κ Θεοδωράκης πρόσθεσε ότι μέσα σε έναν χρόνο, αυτή η κυβέρνηση, έκανε 27.700 προσλήψεις κι έπειτα επεσήμανε: «Ρωτάμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ για αυτούς τους ανθρώπους και δεν μας απαντούν. Αυτοί οι 27.700 άνθρωποι, κοστίζουν σχεδόν μισό δις, περισσότερα από το μισό ΕΚΑΣ και η κυβέρνηση αντί να δώσει εξηγήσεις σιωπά».
«Η δυσαρέσκεια του κόσμου για τον κ. Τσίπρα μπορεί να αποτυπώνεται αλλά δεν είναι απόλυτα εμφανής στο μέγεθος της. Στο δρόμο όμως και στην κοινωνία βλέπουμε μεγάλη δυσαρέσκεια. Ο κόσμος όμως περιμένει την ώρα των εκλογών και τότε είμαι σίγουρος ότι θα εκφράσει καθολικά τη δυσαρέσκεια του για τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ», κατέληξε, ερωτώμενος για τις δημοσκοπήσεις.
Ζήτημα με Λυκούδη
Αποστάσεις στις βασικές πολιτικές επιλογές του Ποταμιού και την στρατηγική του, παίρνει πλέον ο Σπύρος Λυκούδης. «Στα ζητήματα πολιτικής στρατηγικής μέσα στο Ποτάμι, έχω αρχίσει να αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πολιτικές πλεύσης» δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο βουλευτής του Ποταμιού και αντιπρόεδρος της Βουλής.
Στο ερώτημα εάν όντως υπάρχει απόσταση στις θέσεις των μεταρρυθμιστών με το Ποτάμι, ο κ Λυκούδης είπε: «Με το Ποτάμι έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και εξαιρετικές φιλικές σχέσεις και με όλους όσοι υπηρετούμε την ΚΟ. Όμως, έχουν αρχίσει και δημιουργούνται σαφείς, πολιτικού χαρακτήρα αποστάσεις σε βασικές πολιτικές επιλογές, σε σχέση με θέματα πολιτικής στρατηγικής».
Και συνέχισε: «Αισθάνομαι ότι έχω διαφορετικές πλεύσεις, που δεν είναι κακό, αλλά δημιουργούν κάποια προβλήματα και έχουν σχέση με το πώς αντιλαμβάνομαι το ποια πρέπει να είναι η πολιτική ταυτότητα και ο προσανατολισμός του Ποταμιού. Σε αυτά τα στοιχεία το τελευταίο χρονικό διάστημα αισθάνομαι ότι έχω κάποιες διαφορές, χωρίς όμως να αλλάζει τη σχέση μου με το Ποτάμι, το οποίο θεωρούσα πάντα πολύ ενδιαφέρουσα πολιτική συσπείρωση και με εξαιρετικούς ανθρώπους. Αλλά από εκεί και πέρα αυτά δεν αρκούν, θέλει και άλλα πολλά».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα