Σομαλία: Δεκάδες νεκροί από επίθεση ισλαμιστών

Το θάνατο σκόρπισε στη Σομαλία η επίθεση αυτοκτονίας που πραγματοποίησαν φανατικοί ισλαμιστές στο στρατόπεδο της ειρηνευτικής δύναμης της Αφρικανικής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε η οργάνωση Aλ Σαμπάμπ, η οποία σχετίζεται με την Αλ Κάιντα και δρα στην ευρύτερη περιοχή. Οι φανατικοί ισλαμιστές εισέβαλαν στο στρατόπεδο με αυτοκίνητο – βόμβα και ακολούθως αντάλλαξαν πυροβολισμούς με τους στρατιώτες. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της τρομοκρατικής οργάνωσης, σκοτώθηκαν περισσότεροι από πενήντα στρατιώτες της ειρηνευτικής δύναμης.

Η επίθεση έγινε στη βάση Janale, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 90 χιλιομέτρων από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Η Al Shabaab υποστηρίζει ότι η βάση βρίσκεται πλέον υπό τον έλεγχό της. Οι αρχές της Σομαλίας από την πλευρά τους επιβεβαίωσαν την επίθεση, αλλά δεν ήταν σε θέση να αναφερθούν σε περισσότερες λεπτομέρειες. «Μετά την πρωινή προσευχή, ακούστηκε μία ισχυρή έκρηξη και ακολούθησαν πυροβολισμοί. Δεν έχουμε όμως περισσότερα στοιχεία» τόνισε πηγή της κυβέρνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα